Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυμβασιούχοι και εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης στην καθαριότητα διεκδικούν τα δεδουλευμένα

Συμβασιούχοι και εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης στην καθαριότητα διεκδικούν τα δεδουλευμένα

dhmotikoi-ypallhloi-thessalonikh-dhmotiko-symboylio-moylas

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης οι συμβασιούχοι και εργαζόμενοι του δήμου που δουλεύουν κατά κύριο λόγο στην καθαριότητα διεκδικώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα από υπερωρίες και βραδινή εργασία, Κυριακές και αργίες εδώ και 11 μήνες!

Για σήμερα Τετάρτη 1 Ιούνη, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου έχει κατατεθεί καταγγελία κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα δεδουλευμένα.

Τη Δευτέρα 30 Μάη, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως κατήγγειλε ο Στέλιος Μουλάς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, «παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης για την πληρωμή μας, η παρακράτηση μέρους του μισθού μας, της προσαύξησης για εργασία τις βραδινές ώρες και για εργασία σε Κυριακές και αργίες, μήνα με τον μήνα αυξάνεται».

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι επανέλαβαν ότι οι καθυστερήσεις αφορούν διαδικαστικά προβλήματα και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν έπειτα από απαίτηση της πάρεδρου και έκαναν λόγω για επίλυση του προβλήματος σε ένα μήνα.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν ακούσει επανειλημμένα τέτοιου είδους δεσμεύσεις από πλευράς της διοίκησης παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ