Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

«Όχι στην απλήρωτη εργασία»

dhmotikoi-ypallhloi-thessalonikh-ypoyrgeio-makedonias-thrakhs

Ανακοίνωση κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Μάη στις 4 το απόγευμα, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος πραγματοποιεί την παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Όχι στην απλήρωτη εργασία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο

του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 30 Μάη, 4 μ.μ.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, σας καλεί τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 4μμ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα απλήρωτα δεδουλευμένα μας. Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης για την πληρωμή μας, η παρακράτηση μέρους του μισθού μας, της προσαύξησης για εργασία τις βραδινές ώρες και εργασία Κυριακές και αργίες, μήνα με τον μήνα αυξάνεται. Ο Σύλλογος μας είχε κάνει παρέμβαση για το ίδιο θέμα, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς αποτέλεσμα, διότι η συνεδρίαση διεκόπη…

Στους εργαζόμενους της Καθαριότητας χρωστάνε και παρακρατούνε: στους συμβασιούχους νυχτερινά και εξαιρέσιμα από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Μάη, στους μόνιμους από τον Σεπτέμβρη του 2015 έως και τον Μάη, στους αορίστου χρόνου από τον Δεκέμβρη του 2015 έως και τον Μάη. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες. Τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα είναι μισθός. Στους συναδέλφους που έγιναν αορίστου χρόνου τον Σεπτέμβρη χρωστάνε μεγάλο μέρος από νυχτερινά και εξαιρέσιμα από το 2014, παρά τη δικαστική απόφαση που έχουν για την πληρωμή τους.

Η διοίκηση του δήμου έχει εξαπολύσει τον μηχανισμό της (προϊστάμενους, «τομεάρχες» κ.α.) για να σπάσει την αποχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα τις Κυριακές και τις αργίες. Όλοι αυτοί απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενους, μετακινούν από εργοτάξιο σε εργοτάξιο συναδέλφους για «παραδειγματισμό». Ας αφήσει η διοίκηση Μπουτάρη τα παραμύθια ότι φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα. Τα παιχνίδια που κάνει με άλλους κρατικούς μηχανισμούς στόχο έχουν να κλέψουν από τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, αφού τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα έχουν ασφαλιστικές εισφορές. Η διοίκηση Μπουτάρη, εφαρμόζοντας την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, αντί να διεκδικεί χρηματοδότηση από το κράτος, κόβει παροχές προς τους δημότες, τους χαρατσώνει, κλέβει από τους εργαζόμενους κ.α. Γι’ αυτό είναι το αγαπημένο παιδί όλων των κυβερνήσεων. Γι’ αυτό ο δήμαρχος και μέλη της διοίκησης φωνάζουν μέσα στα δημοτικά συμβούλια «ζήτω τα μνημόνια».

Συνάδελφε- συναδέλφισσα,

Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τη σκληρή αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, αλλά και της διοίκησης Μπουτάρη, θα φέρει μόνο η κινητοποίησή μας και ο αγώνας μας.

Στον Σύλλογο μας είναι μέλη η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων συμβασιούχων, αφού οι πλειοψηφίες στα σωματεία του δήμου Θεσσαλονίκης αρνούνται να τους εγγράψουν. Η μεγάλη διαφορά του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης από τα σωματεία του δήμου μας είναι ότι εκεί πλειοψηφία αποτελούν οι ταξικές δυνάμεις.

Μην μένεις απαθής.

 Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης σε καλεί σε διαμαρτυρία για να απαιτήσουμε την άμεση πληρωμή μας, τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 4μμ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονικης. Σε καλεί να πάρεις μέρος και στη διαμαρτυρία στην Επιθεώρηση Εργασίας, Προξένου Κορομηλά 51, που οργανώνει την Τετάρτη 1 Ιούνη, στις 12:30 μμ, ημέρα που θα κατατεθεί καταγγελία κατά του δήμου Θεσσαλονίκης για τα δεδουλευμένα μας, ανεξάρτητα αν είσαι ή όχι μέλος του σωματείου μας.

   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

                ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ»               

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ