Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔιαμαρτυρία του δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου για την δημιουργία hot spot στο...

Διαμαρτυρία του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου για την δημιουργία hot spot στο δήμο

hot-spot-kordelio-evosmos-2

Την έντονη διαμαρτυρία του στην επικείμενη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων πλησίον των φυλακών Διαβατών, εκφράζει με δελτίο τύπου ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. Αναλυτικά το δελτίο τύπου είναι το παρακάτω:

“Παρόλο που η δημιουργία του νέου καταυλισμού προσφύγων πλησίον των διοικητικών ορίων του δήμου μας, απέχει από τον πολεοδομικό ιστό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί η επικείμενη εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς να λάβουμε καμία ενημέρωση.
Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μπορεί να μισθώνει ακίνητα από ιδιώτες και προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, για άλλη μια φορά αγνοεί επιδεικτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία έχει υποδεχτεί και τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος πρέπει να δρομολογηθεί στη βάση της ισοκατανομής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και στη συνέχεια στους δήμους, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απορρόφηση των προσφύγων με τρόπο που δεν θα διαταράσσει την καθημερινότητα και δεν θα δημιουργεί επιμέρους προβλήματα” τονίζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ