Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔράσεις στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράσεις στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

pagkosmia-hmera-ghs-periballon

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, διοργανώνει δράσεις για να γιορτάσει και συγχρόνως να διαδώσει το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία έχει θεσμοθετηθεί στις 5 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα σύνολο δρώμενων, πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στα προαύλια των σχολείων του Δήμου μας με τη συμμετοχή  μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του Μαΐου αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους και σαν στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλουν στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

«Η ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε  και να υιοθετήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής, σκέψης αλλά και νοοτροπίας, μας υπενθυμίζει το χρέος αλλά και το καθήκον που έχουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια για τη φροντίδα και την προστασία του πλανήτη μας. Το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε, ας γίνει οδηγός στην καθημερινότητά μας, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά και μας ενώνει όλους» τονίζει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Οι δράσεις  που έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση  Περιβάλλοντος & Πρασίνου υλοποιούνται και με τα δύο Τμήματα της, το τμήμα Ανάπτυξης & συντήρησης Πρασίνου και το Τμήμα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. “Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν την πραγματοποίηση των περιβαλλοντικών δράσεων, με τις οποίες ο δήμος μας συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη κινητοποίησης όλων στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου  κ. Βασίλης Τσακαλίδης.

Συνολικά το πρόγραμμα των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει ως εξής:
·         Διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του  33ου νηπιαγωγείου Ευόσμου (άνωθεν της περιφερειακής οδού) με φύτευση δένδρων, τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος και σπορά χλοοτάπητα  με τη συμμετοχή των νηπίων και των δασκάλων τους (4/5/16).
·         Σπορά χλοοτάπητα και τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος στα παρτέρια του 18ου νηπιαγωγείου Ευόσμου, τα οποία προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου (5/5/16).
·         Φρεζάρισμα παρτεριού για τη δημιουργία κήπου με αρωματικά φυτά στο 1ο & 14ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και σχετική ομιλία από τη γεωπόνο του Δήμου κ. Άννα Μαξιανίδου(11&12/5/16).
·         Διαμόρφωση του χώρου και σπορά χλοοτάπητα στο χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου στην οδό Λυκαονίας (16 έως 19/5/16).
·         Φύτευση δένδρων και θάμνων στον πεζοδρόμιο και στον εξωτερικό χώρο του γυμναστηρίου του 11ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου (19/5/16).
·         Αντικατάσταση των κατεστραμμένων δένδρων στο πεζοδρόμιο της οδού  Αγαμέμνονος στο ύψος την υπόγειας διάβασης (25/5/16)

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ολοκληρώνονται και κορυφώνονται την Παρασκευή 3/6/2016  με τη διοργάνωση παράλληλης εκδήλωσης στην πλατεία Ευόσμου όπου θα συμμετάσχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, αλλά και με τη διαμόρφωση του χαρακτηρισμένου χώρου πρασίνου στην οδό Σπύρου Λούη.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου-Κορδελιού στις 9.30 π.μ., θα υλοποιήσει στην πλατεία Ευόσμου διάφορες δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν ξύλινες φωλιές πουλιών οι οποίες θα τοποθετηθούν στα δένδρα των συμμετεχόντων σχολείων, ενώ οι μαθητές θα ζωγραφίσουν με  θέμα το περιβάλλον. Επίσης, θα παρουσιαστεί η διαδικασία της κομποστοποίησης, και η διαδικασία της ανακύκλωσης τηγανέλαιων. Στη συνέχεια, θα μοιραστούν στους Δημότες δοχεία και ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων. Στο τέλος της εκδήλωσης, θα διανεμηθούν στα παιδιά που θα συμμετέχουν αναμνηστικά.

Επίσης το Τμήμα Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου θα πραγματοποιεί την ίδια ώρα, την διαμόρφωση του χώρου πρασίνου στην 4η Συνοικία της Δ. Ε. Κορδελιού, στην οδό Σ. Λούη. Θα τοποθετηθεί αυτόματο πότισμα,  θα φυτευτούν δένδρα και στο τέλος θα σπαρθεί χλοοτάπητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ