Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣχετικά με την απόφαση διακοπής της υδροδότησης σε περιοχές του Ευόσμου, της...

Σχετικά με την απόφαση διακοπής της υδροδότησης σε περιοχές του Ευόσμου, της Ευκαρπίας και της Νικόπολης

nero-diakoph-3

Η διακοπή της υδροδότησης σε ολόκληρη τη Νικόπολη και των περιοχών του Ευόσμου και της Ευκαρπίας που γειτνιάζουν με αυτήν σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν Φ.14.2.28524/423288(10584) Α1/11030 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προέβαινε στη σφράγιση των αντλιοστασίων της ιδιωτικής εταιρίας ύδρευσης “Κεφαλίδης Βασίλειος”, προς το παρόν φαίνεται ότι δεν θα υλοποιηθεί και έτσι οι παραπάνω περιοχές δεν θα μείνουν χωρίς νερό.

Επειδή όμως η σφράγιση των συγκεκριμένων αντλιοστασίων έχει να κάνει με την καταλληλότητα του νερού η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει άμεσα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Η ακαταλληλότητα του νερού των συγκεκριμένων περιοχών είχε πολλές φορές απασχολήσει τους κατοίκους και τους φορείς, πλην όμως ποτέ δεν δόθηκε λύση. Πριν μερικά χρόνια η ΕΥΑΘ προσπάθησε να αγοράσει το δίκτυο, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τον κάτοχο του.

Είναι προφανές ότι μετά από περίπου τριάντα χρόνια ανοικοδόμησης των συγκεκριμένων περιοχών η λύση δεν είναι να κοπεί το νερό λόγω της ακαταλληλότητάς του, αλλά οι περιοχές αυτές να συνδεθούν με δίκτυο που θα παρέχει στους κατοίκους νερό κατάλληλο για την δημόσια υγεία. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας αγαθό, γι’ αυτό η ύπαρξή του και η ποιότητα του δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό ζήτημα κι έτσι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την άμεση επίλυσή του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ