Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη

Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη

eedyeth-poreia-eirhnhs-2015

Όπως κάθε χρόνο η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης διοργανώνουν κι εφέτος, το μήνα Μάη, σειρά εκδηλώσεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που γεννά, ενάντια στην καταστροφή, τη φτώχεια και την πείνα, ενάντια στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης. Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αγώνα για την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα, από φύλλο και χρώμα του δέρματος. Εκδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό, το σωβινισμό και το φυλετικό μίσος.
Φέτος, για τρίτη κατά σειρά χρονιά, η Επιτροπή οργανώνει «Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη διοργάνωση αυτή συμπαραστέκονται και συμμετέχουν αθλητικά σωματεία και ενώσεις της πόλης, πολλά παιδιά, νεολαίοι και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών. Ο Αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μάη 2016.
Κορύφωση θα αποτελέσει η Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική Συγκέντρωση και Πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2016, θα ξεκινήσει μπροστά από το Νατοϊκό στρατηγείο, που έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Για την καλύτερη ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης οργανώνεται Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 16 Μάη 2016 – 12:00μ, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ