Αρχική ΝΕΑ Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

0

pame-thessalonikh-7-mah-2016-apergia

Με μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε το μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μάη, στο πλαίσιο του τριήμερου απεργιακού αγώνα ενάντια στο κυβερνητικό ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού την Κυριακή 8 Μάη στον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

«Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» είναι μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα, από συνδικάτα, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, συλλόγους, φορείς και οργανώσεις που συμμετείχαν μαζικά στην πορεία.

Νωρίτερα το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στο Άγαλμα Βενιζέλου, με συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων απ’ όλους τους νομούς της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι έδωσαν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συναυλία με τραγούδια του αγώνα που τραγούδησαν οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρπάς, Νίκος Ταλέας και Δημήτρης Αλιστρατινός.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Γιάννη Νιβορλή, μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ. Αμέσως μετά στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Και να ψηφίσουν τα μέτρα που θέλουν, εμείς έχουμε τη δύναμη στην πράξη να τα ανατρέψουμε και θα τα ανατρέψουμε! Αυτά τα μέτρα, όλα όσα ψήφισαν και αυτά που πιθανώς θα ψηφίσουν ξέρουμε πού θα καταλήξουν. Εκεί ακριβώς που θα καταλήξουν τα κόμματά τους, οι φορείς τους και όλο τους το εποικοδόμημα. Στα σκουπίδια της Ιστορίας! Και κλείνοντας να τονίσουμε μόνο το εξής: Στα δικά μας πλάνα χώρος για σκουπίδια δεν υπάρχει! Κάτω τα ξερά σας από τα δικαιώματά μας! Κάτω τα κουλά σας από τις κατακτήσεις μας! Σας το ξαναλέμε: Δεν θα σας περάσει! Εμπρός, λοιπόν, συναγωνιστές έχουμε δρόμο!».