Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑφήνουν χωρίς υδροδότηση τμήμα του Ευόσμου, της Ευκαρπίας κι ολόκληρη τη Νικόπολη

Αφήνουν χωρίς υδροδότηση τμήμα του Ευόσμου, της Ευκαρπίας κι ολόκληρη τη Νικόπολη

nero-diakoph-2

Σε δύο εβδομάδες από σήμερα, τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν Φ.14.2.28524/423288(10584) Α1/11030 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προβεί   στη σφράγιση των αντλιοστασίων της ιδιωτικής εταιρίας ύδρευσης “Κεφαλίδης Βασίλειος”, η οποία υδροδοτεί ολόκληρη την περιοχή της Νικόπολης, την περιοχή του Ευόσμου άνωθεν της περιφερειακής που γειτνιάζει με την Νικόπολη από τα μέσα περίπου της προέκτασης Μακρυγιάννη και ως το Ωραιόκαστρο προς βορρά και Νικόπολη προς ανατολή, καθώς και την περιοχή της Ευκαρπίας που γειτνιάζει με την Νικόπολη, ανατολικά της ΔΕΗ.

Η ακαταλληλότητα του νερού των συγκεκριμένων περιοχών είχε πολλές φορές απασχολήσει τους κατοίκους και τους φορείς, πλην όμως ποτέ δεν δόθηκε λύση. Πριν μερικά χρόνια η ΕΥΑΘ προσπάθησε να αγοράσει το δίκτυο, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με τον κάτοχο του. Τώρα με μια απόφαση κεραυνό εν αιθρία η Περιφέρεια προχωρά στη σφράγιση του δικτύου πράγμα που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μείνουν χωρίς νερό, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την επίλυση του προβλήματος.

Είναι προφανές ότι μετά από περίπου τριάντα χρόνια ανοικοδόμησης των συγκεκριμένων περιοχών η λύση δεν είναι να κοπεί το νερό λόγω της ακαταλληλότητάς του, αλλά οι περιοχές αυτές να συνδεθούν με δίκτυο που θα παρέχει στους κατοίκους νερό κατάλληλο για την δημόσια υγεία. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας αγαθό, γι’ αυτό η ύπαρξή του και η ποιότητα του δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό ζήτημα κι έτσι οι αρμόδιοι φορείς αντί να προβαίνουν σε ανακοινώσεις, να φροντίσουν για την επίλυσή του εδώ και τώρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ