Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΟ ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδος στο βόλεϊ

Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδος στο βόλεϊ

paok-volley-telikos-prwtathlhths-2016

Πρωταθλητής Ελλάδας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη με 3-2 στην Πυλαία επί του Φοίνικα Σύρου. Με τη χθεσινή νίκη, που ήρθε μάλιστα με μεγάλη ανατροπή, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε το 3-1 στις νίκες και πανηγύρισε τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακεδονική ομάδα έγινε η πρώτη στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ που κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Στο χθεσινό τελικό, που διεξήχθη στο κατάμεστο «Παλατάκι», οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ άσχημο ξεκίνημα χάνοντας τα δύο πρώτα σετ με 21-25. Όμως στη συνέχεια η επιλογή του Καλμαζίδη να αλλάξει η τακτική στο σερβίς και οι παίκτες του να σημαδεύουν τον Κάλντγουελ απέδωσε καρπούς, καθώς ο παίκτης του Φοίνικα βγήκε εκτός επίθεσης και η κατάσταση άλλαξε άρδην.

Ταυτόχρονα ο Χιμένες, που ήταν κακός και είχε καθίσει στον πάγκο, επέστρεψε «μεταμορφωμένος» και οδήγησε την επίθεση, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πάρουν τα δύο επόμενα σετ με μεγάλη διαφορά (25-16 και 25-14) και τελικά με τη βοήθεια του ενθουσιώδους κοινού τους να πάρουν και το «τάι μπρέικ» με 15-10.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ