Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων σήμερα

Στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων σήμερα

dhmotikoi-ypallhloi-thessalonikh-ypoyrgeio-makedonias-thrakhs

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης τονίζει τα παρακάτω:

«Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, καλεί όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας , τους   συμβασιούχους στους Δήμους,  τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου (μπλοκάκι), τους εργαζόμενους  στα ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών,  τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών, την  ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος(αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.) καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων .
  2. Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015).Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια.
  3. Άμεση επαναφορά της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.
  4. Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. Κατηγορίας.
  5. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς (Ε.Σ.Π.Α.).
  6. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους συμβασιούχους, τα εξαιρέσιμα και τα νυχτερινά στις υπηρεσία καθαριότητας και σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων του Νομού.
  7. Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά.
  8. Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Προετοιμάζουμε – οργανώνουμε στους χώρους δουλείας την  48ωρη απεργία όποτε τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα, για την κοινωνική  ασφάλιση.

  1. Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης κηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης την   ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας».
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ