Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Το Σωματείο και ο οργανωμένος αγώνας είναι η δύναμή σου»

«Το Σωματείο και ο οργανωμένος αγώνας είναι η δύναμή σου»

granazia

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας η οποία παρατίθεται αναλυτικά:

«1)Την Πέμπτη 06/04/2016 το  Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων (ΑΣΔ) του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έκανε εξόρμηση – παρέμβαση στο χώρο της μελετητικής εταιρίας «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.» για να καταγγείλλουν την απαράδεκτη τακτική της, με την οποία  υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Διανεμήθηκε κείμενο καταγγελία.

Η διοίκηση της εταιρείας αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του νόμου για μηδενικό κόστος των εργαζομένων (παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ και μορφές πρακτικής άσκησης από σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ), ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που σε εργαζόμενους με ΙΚΑ τέθηκε το εκβιαστικό δίλημμα «Ή το γυρίζεις σε μπλοκάκι ή ψάξε αλλού για δουλειά». Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο και τον φόβο της ανεργίας η εργοδοσία επιβάλλει με σταθερό βηματισμό συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων, απομυζώντας για τον εαυτό της όσο γίνεται περισσότερο κέρδος. Ευρέως γνωστό είναι και το όργιο τρομοκρατίας που επικρατεί μέσα στην συγκεκριμένη εταιρεία. Με κάμερες, κάρτες εισόδου, χρόνο διαλλείματος, παρακολούθηση, αξιολόγηση, απειλές και εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, η εργοδοσία επιχειρεί αφενός να ανεβάζει την εντατικοποίηση της εργασίας και αφετέρου να διασφαλίζει την ανοχή των εργαζομένων στις μεθόδους της κερδοφορίας της, παίζοντας παράλληλα και το παιχνίδι της άντλησης νέων υποταγμένων εργαζόμενων από τη μεγάλη δεξαμενή ανέργων.

Έγινε προσπάθεια για περιοδεία ενημέρωση και μέσα στο χώρο εργασίας και συνάντηση με τη διοίκηση. Αλλά η διοίκηση με απειλές και για διώξεις, αρνήθηκε την παρουσία εκλεγμένων του ΔΣ του Σωματείου μας, του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θες/νικης και της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Δηλώνουμε ό,τι δε πτοούμαστε από ψευτοτσαμπουκάδες της εταιρείας.

Συνάδελφε,

·         Έχεις δοκιμάσει τους πάντες.

·         Η αναμονή, το σκύψιμο του κεφαλιού, η αδράνεια δεν είναι λύσεις. Μη τους φοβάσαι. Απομόνωσε τα τσιράκια της εταιρείας.

·         Το Σωματείο και ο οργανωμένος αγώνας είναι η δύναμή σου. Έτσι σπάει η τρομοκρατία.

·         Όσοι μιλούν για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, είναι ανιστόρητοι. Τίποτε δεν μας προσφέρθηκε. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Τώρα στη επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να αντεπιτεθούμε και εμείς.

Συσπειρώσου στο Σωματείο για να παλέψουμε για:

        Μόνιμη και σταθερή δουλειά.

        Δουλειά με πλήρη δικαιώματα (Συλλογικές συμβάσεις, χρόνο εργασίας, επιδόματα, πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη)

        7-ωρο, 5θήμερο, 35ωρο »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ