Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ έκπτωση πήρε άδεια... από τη σημαία!

Η έκπτωση πήρε άδεια… από τη σημαία!

allantika-salami

20:55 εχθές το βράδυ, κατά την έξοδο από γνωστή αλυσίδα super market εισέρχεται μία κοπέλα κρατώντας στο χέρι την απόδειξη κι ένα πακέτο, ζητώντας τον προϊστάμενο. Καθυστερώ για να δω περί τίνος πρόκειται. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται μία κυρία που δηλώνει προϊσταμένη και ρωτάει πως μπορεί να εξυπηρετήσει την κοπέλα. Εκείνη της εξηγεί ότι πριν δέκα λεπτά αγόρασε χύμα αλλαντικό το οποίο διδόταν σε προσφορά 9 ευρώ το κιλό, αντί για 18. Όταν παρέλαβε το αλλαντικό από το ψυγείο είδε ότι αυτό χρεώθηκε κανονικά και ρώτησε την υπάλληλο που την εξυπηρέτησε λαμβάνοντας την απάντηση ότι η έκπτωση γίνεται στο ταμείο. Στο ταμείο όμως η έκπτωση δεν έγινε και η κοπέλα πρόσεξε το λάθος μόλις έφτασε στο σπίτι της!

Η αντίδραση της προϊσταμένης ήταν για γέλια και για κλάματα. Κατ’ αρχήν ζήτησε από την κοπέλα να περιμένει για να εξακριβώσει εάν η έκπτωση για την οποία μιλούσε η κοπέλα υφίστατο! Ήταν και η πρώτη έκρηξη της πελάτισσας!

– Καλά με δουλεύεις;! Προϊσταμένη του καταστήματος και στο τέλος της ημέρας δεν ξέρεις ποια προϊόντα βρίσκονταν σε προσφορά;!

Η προϊσταμένη πάγωσε, αλλά κρατώντας την ψυχραιμία της πήγε μέχρι το ψυγείο, προτιμώντας να παραστήσει την χαζή! Όταν γύρισε επιβεβαίωσε την προσφορά ζητώντας συγνώμη και ρίχνοντας την ευθύνη στην μηχανογράφηση! Κάλεσε μάλιστα την αρμόδια υπάλληλο για να την επιπλήξει (λες και η αρμόδια υπάλληλος της μηχανογράφησης όλη την ημέρα κατοικοεδρεύει στο super market)! Τότε ήταν που ακολούθησε η δεύτερη έκρηξη της πελάτισσας!

– Καλά δεν ντρέπεσαι να προσπαθείς να με δουλέψεις μέσα στα μούτρα;! Μήπως θα μου πεις ότι η έκπτωση πήρε άδεια από τη σημαία;! Όλη την ημέρα πουλούσατε προϊόν προσφοράς σε κανονική τιμή και την ώρα του κλεισίματος θα φορτώσεις την απάτη σε μια υπάλληλο;! Μην τολμήσεις να φέρεις κάποιον υπάλληλο μπροστά μου γιατί θα γίνει χαμός! Γιατί έχω ξαναζήσει το ίδιο θέατρο στο κατάστημά σας με άλλους πρωταγωνιστές! Μας κλέβετε στα μούτρα και μετά φέρνεται έναν υπάλληλο να τον εξευτελίσετε, ώστε να μην διαμαρτυρόμαστε για την κλεψιά σας λυπούμενοι εκείνον και την ταλαιπωρία στην οποία θα τον υποβάλετε!

Η προϊσταμένη προσπάθησε κάτι να ψελλίσει αλλά η πελάτισσα δεν άκουγε τίποτα.

– Αποκαταστήστε το λάθος για να φύγω! Αύριο θα σας βγάλω τηλεβόα για να μάθετε!

Βγήκα από το super market κοιτώντας τη δική μου απόδειξη, θαυμάζοντας τα καλά της ελεύθερης αγοράς και αισθανόμενος περήφανος που είμαι ελεύθερος να επιλέξω ποιο πολυεθνικό μονοπώλιο θα με κατασπαράξει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο! Γύρισα πίσω το κεφάλι μου βλέποντας όσους βγήκαν μετά το επεισόδιο με την κοπέλα να έχουν τις αποδείξεις ανά χείρας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ