Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΤελεσίγραφο της FIFA για επανέναρξη του Κυπέλλου μέχρι τις 15 του Απρίλη

Τελεσίγραφο της FIFA για επανέναρξη του Κυπέλλου μέχρι τις 15 του Απρίλη

fifa-logo

Στα χέρια των ανθρώπων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) βρίσκεται από σήμερα Τρίτη η επιστολή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαιρικών Ενώσεων (FIFA), με την οποία ζητά την άμεση συμμόρφωση με τους κανόνες της μέχρι τις 15 Απρίλη, ειδάλλως απειλεί με αποβολή της ΕΠΟ από τους κόλπους της.

Η FIFA ζητεί από Ομοσπονδία και υπουργείο την άμεση επανέναρξη της διοργάνωσης, που ως γνωστόν ματαιώθηκε με απόφαση του Σταύρου Κοντονή, μετά τη διακοπή του ημιτελικού της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Τέλος, η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του πλανήτη ζητεί τη σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης προκειμένου να αναθεωρηθεί το πλαίσιο για τους νόμους Φούρα (1999) και Κοντονή (4326/2015), ενώ νύξη γίνεται και σε διατάξεις του νόμου για τη φαρμακοδιέγερση.

Αν γίνει πράξη η απειλή της FIFA, αυτό θα σημάνει την αποβολή των Εθνικών και ελληνικών ομάδων από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, την απαγόρευση μεταγραφών εκτός συνόρων, ενώ οι ξένοι ποδοσφαιριστές αποκτούν άμεσα το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για να μείνουν ελεύθεροι, με τις ομάδες να μην μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα.

Τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Σταύρου Κοντονή για τη ματαίωση του Κυπέλλου, αναβλήθηκε για τις 19 Απρίλη, καθώς οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας δεν πήραν άδεια να παραστούν λόγω της αποχής του κλάδου.

Από τη στιγμή που η απόφαση του ΣτΕ δεν αναμένεται πριν λήξει το τελεσίγραφο της 15ης Απριλίου, το μπαλάκι περνά πλέον στον υφυπουργό Αθλητισμού και την κυβέρνηση. Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό να κάνει μία ακόμη προσπάθεια συνάντησης των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρουν και εκείνες θέση στην υπόθεση και επίσημα, ενώ πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν και στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, προκειμένου να παραιτηθεί, γεγονός που μπορεί και να αλλάξει τη στάση της πολιτείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ