Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή»!

«Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή»!

 

dhmtikoi_ypallhloi_apergia_12_marth_2014_e

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί στην 24ωρη απεργία στο δημόσιο την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου είναι η παρακάτω:

«Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, καλεί όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας , τους   συμβασιούχους στους Δήμους,  τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου (μπλοκάκι), τους εργαζόμενους  στα ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών,  τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο Πέμπτη 7 Απρίλη 2016. Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.

  • Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
  • Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
  • Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
  • Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ δουλειά για όλους!
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς (ΕΣΠΑ).
  • Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με σύμβαση έργου (μπλοκάκια) να μην αντιμετωπίζονται σαν επιχειρημτίες.
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση.

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα λαιμητόμο στη Βουλή. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, να κάνει την επιτυχία της απεργίας δική του υπόθεση. Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων. Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, ειδικά  στη μεγαλειώδη απεργία της Πέμπτης 4/2 οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή! Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος! Ούτε μια ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας.

Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

 Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο.

Όλοι και όλες στην Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

                                                στις  10:30 π.μ. στην Πλ. Αγ. Σοφίας. »                             

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ