Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Η επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να πάρει απάντηση»

«Η επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να πάρει απάντηση»

pame-thessalonikh-dyo-dromoi

Κάλεσμα ενίσχυσης των αγώνων και συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 29 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμα της αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ταυτόχρονα, θέλει να μας φορτώσει με νέους δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια για να εξασφαλίσει νέες δυνατότητες οικονομικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.

Η επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να πάρει απάντηση.

Όλοι εμείς, που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων, επιβάλλεται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Έχουμε κοινό συμφέρον και τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε.

Βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, την ανεργία, την αναδουλειά, τα “σκοτωμένα” μεροκάματα και μισθούς. Έχουμε την ίδια ανησυχία για το τι πρέπει να γίνει. Νιώθουμε την ανασφάλεια αν “καταφέρουμε” ποτέ να πάρουμε σύνταξη, πώς θα τα βγάλουμε πέρα σήμερα και αύριο. Είμαστε μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο. Μας κυνηγάνε τράπεζες, δάνεια, φόροι και κινδυνεύουμε να βρεθούν τα σπίτια μας στο “σφυρί”. Η επίθεση είναι ενιαία και διαρκής. Οι απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και προσδοκίες ότι οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν χωρίς το δικό μας αγώνα. Ούτε αυταπάτες ότι θα μας τις “προσφέρει” σε “βάθος χρόνου” οποιαδήποτε εκδοχή κυβερνητικής αστικής πολιτικής. Άλλωστε, έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι όλες τις εκδοχές και τις κυβερνητικές παραλλαγές που καταλήγουν στα ίδια εχθρικά αποτελέσματα για εμάς.

Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων που έχουμε ανάγκη με επίκεντρο το αίτημα:

“Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο”.

Διεκδικούμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, με βάση τις ανάγκες μας, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αναθερμανθεί η δραστηριότητα όλων των κλάδων με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας και με επίκεντρο την ικανοποίηση των αυξημένων λαϊκών αναγκών.

Είναι χρέος μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη αναμέτρηση που έχουμε με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Να προετοιμάσουμε αγωνιστικά τη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία εφόσον η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νόμο – λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Να συντονίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας στους χώρους δουλειάς, όπου η μεγαλοεργοδοσία εκβιάζει, τρομοκρατεί, αφήνει απλήρωτους για μήνες χιλιάδες συναδέλφους και κλέβει την ασφάλισή τους, λέγοντας προκλητικά ότι “με το νέο νομοσχέδιο δεν χρειάζεται κανείς να κολλά όλα τα ένσημά του”, ότι “έτσι και αλλιώς η σύνταξη που θα πάρετε θα είναι ψίχουλα και πρέπει να φροντίσετε να κάνετε ιδιωτική ασφάλιση”.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Έχουμε την πείρα να μην ξεγελαστούμε.

Να μη μας πιάσουν στον ύπνο χρησιμοποιώντας παλιά κόλπα και ταχτικές. Ξέρουμε καλά, ότι πίσω από τις εκκλήσεις για συνεννόηση, για υπομονή, για “ισότιμη” συζήτηση, κοινωνικούς διαλόγους και “αμοιβαία” κατανόηση, καμουφλάρονται οι βαριές συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής. Πίσω από τα καλέσματα για εξεύρεση λύσης που δήθεν θα ωφελεί όλους, κρύβονται τα συμφέροντα των λίγων, που η ικανοποίησή τους φορτώνει όλους εμάς αδιάκοπα με αντεργατικά μέτρα και συνέπειες.

Μπορούμε με τον αγώνα μας να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας κάτω από τα κοινά μας συμφέροντα. Να δυναμώσουμε τις προϋποθέσεις για να βγούμε εμείς νικητές.

Να αφήσουμε πίσω συντεχνιακές αντιλήψεις και αυταπάτες ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να εξαιρεθούν από την εφαρμογή του αντεργατικού οπλοστασίου και από τους επόμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Όλοι στον αγώνα. Για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, – για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ