Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου ζητάει η Ένωση Γονέων και...

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου ζητάει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων

enwsh-gonewn-kordelioy-eyosmoy-aristotelhs

Έγγραφη αίτηση για συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευοσμού κατέθεσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, η οποία αναλυτικά είναι η παρακάτω:

«Σας  γνωρίζουμε  ότι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Κορδελιού –Εύοσμου έχει ζητήσει από τις  17/2/2016 προφορικό αίτημα συνάντησης με τον  κ. Δήμαρχο, προκειμένου να του θέσει ζητήματα που απασχολούν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα σχολεία του Δήμου μας. Στη συνάντηση αυτή η Ένωση έχει σκοπό επιπλέον να ζητήσει ενημέρωση για το πρόγραμμα κατανομής των νέοεισερχόμενων μαθητών Δημοτικών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε απάντηση στο παραπάνω αίτημα και για το λόγο αυτό η Ένωσή μας επανήλθε με έγγραφο – υπενθύμιση στις 3/3/2016 το οποίο έλαβε από το Δήμο αριθμό πρωτοκόλλου 10364, για το οποίο και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι με έγγραφο μας με αριθ. πρωτ. 364/25-1-2016 αναφέρουμε όλα τα προβλήματα των σχολείων μας για τα οποία μέχρι και σήμερα για τα περισσότερα δεν έχουν δοθεί λύσεις.

Επειδή θεωρούμε την Παιδεία , την μόρφωση, την αξιοπρέπεια των μαθητών του Δήμου μας, ως ύψιστο αγαθό για το οποίο αγωνιζόμαστε όλοι.

Επειδή η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων είναι υπόλογη στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και σε όλους τους γονείς των μαθητών μας, οι οποίοι δικαιούνται  να γνωρίζουν για το πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αυτά από την Δημοτική αρχή και επειδή κάθε καθυστέρηση είναι πλέον αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Να προγραμματίσετε το συντομότερο δυνατό και να εντάξετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την επιστολή της Ένωσης και να συζητηθεί το θέμα:

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ‘’ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ  ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ».

Τα θέματα της σχολικής στέγης είναι:

  1. Μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Ελευθερίου- Κορδελιού.
  2. Εξελίξεις σχετικά με την απαλλοτρίωση του οικόπεδου επί της οδού Ειρήνης και Μακεδονομάχων Ευόσμου.
  3. Η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου  Ελευθερίου Κορδελιού.
  4. Ενημέρωση για το θέμα της ανέγερσης των 24ου και 25ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.
  5. Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών που ήδη εκκρεμούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
  6. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της υγρασίας στο υπόγειο του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου.

Επίσης στην συζήτηση αυτή η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων θα θέσει και το ζήτημα της συνεργασίας της με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καμαρινό Ιωάννη.

Όπως καταλαβαίνετε όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι αρκετά σοβαρά και κρίσιμα για τα σχολεία κι αν λάβουμε υπόψη μας  ότι ήδη διανύουμε χρονικά το τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας  σχολικής χρονιάς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο χρόνος είναι ήδη περιορισμένος.

Όπως θα θυμάστε στην έναρξη της φετινής  σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας βρέθηκε σε μία αρκετά δυσάρεστη κατάσταση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή των νέων μαθητών Δημοτικού. Σας θυμίζουμε επίσης την ένταση και τις προστριβές που δημιουργήθηκαν με τους γονείς για το θέμα αυτό.

Ο Δήμος μας είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος και είναι σίγουρο ότι το ίδιο πρόβλημα «θα το βρούμε μπροστά μας» και σε μεγαλύτερη έκταση το επόμενο σχολικό έτος.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις από το Δήμο μας και να προγραμματιστούν από σήμερα κιόλας όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνοδεύεται από εκπροσώπους όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και γονείς των μαθητών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ