Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία»

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία»

ratsismos-gh

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει κάλεσμα σε γονείς και μαθητές να πάρουν μέρος στην αντιρατσιστική – αντιφασιστική συναυλία που συνδιοργανώνει μαζί με μαθητικά συμβούλια και φοιτητικούς συλλόγους τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού. Αναλυτικά η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είναι η παρακάτω:

«Αγαπητοί γονείς,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και σε συνέχεια της από 1/3/16 απόφασής του (όπως σας την είχαμε κοινοποιήσει), αποφάσισε να συνδιοργανώσει αντιφασιστική – αντιρατσιστική συναυλία μαζί με μαθητικά συμβούλια και φοιτητικούς συλλόγους.

Η συναυλία αυτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων να ενημερώσουν τους γονείς της αρμοδιότητάς τους.  Επίσης, αν υπάρχει κάποιο μαθητικό μουσικό σχήμα που θα ήθελε να συμμετέχει στην παραπάνω εκδήλωση, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε εγκαίρως.

Καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, υποκριτικά καταδικάζουν τον ρατσισμό και διακηρύσσουν την «ισότητα».  Σε μια σειρά κράτη της ΕΕ πληθαίνουν τα γκέτο και μετατρέπεται η Μεσόγειος σε θάλασσα νεκρών με εκατοντάδες προσφυγόπουλα νεκρά ή  αγνοούμενα.

Οι φασίστες, από τη μεριά τους, χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις, αξιοποιώντας τη  διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος.

Απομονώνουμε τους φασίστες!

Έξω απ’ τα σχολεία,  τις σχολές,  τις γειτονιές!

Τσακίζουμε τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ