Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης»

«Κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης»

edyeth-exw-apo-nato

Πλατιά σύσκεψη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΔΥΕΘ στην ανακοίνωση – κάλεσμα σημειώνει: «Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) παρακολουθεί με πολύ αυξημένη ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή μας και στην ίδια μας τη χώρα, με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Παρακολουθούμε τις ωμές επεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε όλη τη Μέση Ανατολή και την κλιμακούμενη αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και τους συμμάχους της στη Συρία, τις προετοιμασίες για νέα επέμβαση στη Λιβύη. Παρακολουθούμε την ασταμάτητη επιθετικότητα και τις δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και την ατέρμονη αιματοχυσία του.

Από μέρα σε μέρα γίνεται και πιο αντιληπτό ότι ο κίνδυνος μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης είναι υπαρκτός. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές των λαών της περιοχής “μαγνητίζουν” τα αδηφάγα μονοπώλια, τα κράτη και τις ενώσεις τους. Έτσι η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται, χάνει οποιαδήποτε αξία της. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που κατά χιλιάδες συσσωρεύονται στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες, είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου και ο αριθμός τους θα αυξάνει, όσο βαθαίνει η ιμπεριαλιστική ανάμειξη κι επέμβαση.

Η λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει πιστά στα επικίνδυνα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων κι εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Βάζει σε μεγάλες περιπέτειες και σε νέους κινδύνους το ειρηνικό μέλλον του λαού και της νεολαίας μας. Η κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα του “εθνικού τόξου” παίρνουν ξεκάθαρη θέση με τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους ενάντια στο λαό μας και τα συμφέροντά του, ενάντια στους αγώνες του!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που πρότεινε από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα δήθεν της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες. Η απόφαση της ΕΕ και η εγκατάσταση του ΝΑΤΟ οδηγεί στη συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του Αιγαίου σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Το ΝΑΤΟ αιματοκυλά τους λαούς, είναι δολοφονικός, πολεμικός μηχανισμός. Δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο, είναι κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και για τους λαούς όλης της περιοχής.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλάνε τους λαούς, αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ