Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού...

Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού Θεσσαλονίκης

ota-swmateio-thess

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 7 Μαρτίου από τις 11 το πρωί ως τη λήξη της πρωϊνής βάρδιας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος είναι η εξής:

«Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας, στη μεγαλειώδη απεργία της Πέμπτης 4/2, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, που ενωμένοι συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια, έβαλαν εμπόδια στο πέρασμα του ποιο απεχθούς νόμου, ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση και αφορά την ίδια μας την ζωή. Η μαζικότητα και ο δυναμισμός των κινητοποιήσεων μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Δίνουν ώθηση για τη συνέχιση και  κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου. Μετά την μεγάλη απεργία σήμερα, υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης με ήττα του κυβερνητικού εργαδοτικού συνδικαλισμού παλιού και νέου,  που θα δώσει ώθηση στους  αγώνες υπέρ της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Εκτός από την  της απόσυρση του νόμου λαιμητόμου  διεκδικούμε:

  1. Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος(αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.) καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων .
  2. Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015). Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια.
  3. Άμεση επαναφορά της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.
  4. Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. Κατηγορίας.
  5. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς (Ε.Σ.Π.Α.).
  6. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους συμβασιούχους, τα εξαιρέσιμα και τα νυχτερινά στις υπηρεσία καθαριότητας και σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων του Νομού.
  7. Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά.
  8. Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, απέναντι σε αυτό τον πόλεμο δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Να μας βλέπουν κάθε στιγμή μπροστά τους. Να νιώθουν την ανάσα μας. Ο κάθε χώρος δουλειάς να γίνει ορμητήριο αγώνα και μαζικού, γενικού ξεσηκωμού.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία όποτε τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης κηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.00 έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ