Τελευταία

  Με επιτυχία η καρναβαλική παρέλαση στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού

  04-03-2016

  kordelio-apokria

  Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο Ελευθέριο Κορδελιό, όπου χιλιάδες δημότες κάθε ηλικίας “πλημμύρισαν” τους κεντρικούς δρόμους και τον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως, δίνοντας βροντερό “παρών” στην 1η καρναβαλική παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

  Με οδηγό τη ζωντάνια, το κέφι και τον αυθορμητισμό τους, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, συμμετέχοντας με ξέφρενο ενθουσιασμό στη μουσικοχορευτική παρέλαση και στο μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως.

  Με δύο σημεία εκκίνησης, την Πλατεία Σκρα και την Πλατεία Ελευθερίας,  ομάδες καρναβαλιστών αποτελούμενων από μαθητές 11 σχολείων του Ελευθερίου Κορδελιού, μελών του ΚΑΠΗ, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και ανεξάρτητες ομάδες, διέσχισαν την οδό Ανδρέα Παπανδρέου χορεύοντας και τραγουδώντας και κατευθύνθηκαν στο θεατράκι του πεζόδρομου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Ακολούθησαν παραδοσιακά δρώμενα, όπως το γαϊτανάκι και η καύση του  βασιλιά καρνάβαλου και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών από πολιτιστικούς συλλόγους.

  You must be logged in to post a comment Login