Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΕίδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν στους πρόσφυγες του κέντρου μετεγκατάστασης Διαβατών

Είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν στους πρόσφυγες του κέντρου μετεγκατάστασης Διαβατών

pame-prosfyges-diabata

Η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που συσπειρώνονται στους φορείς της λαϊκής συμμαχίας, εκφράστηκε χθες μέσα από την οργανωμένη και μαζική αποστολή για την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο μετεγκατάστασης που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο κομβόι οχημάτων ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα από το Άγαλμα Βενιζέλου και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασε στο στρατόπεδο στα Διαβατά, κουβαλώντας τις μεγάλες ποσότητες τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν για τους πρόσφυγες, μέσα σε μόλις τρεις μέρες.

Η άφιξη της αντιπροσωπείας έγινε αισθητή στους πρόσφυγες, καθώς στάθηκε συγκροτημένα έξω από τα συρματοπλέγματα και βροντοφώναξε το σύνθημα – σάλπισμα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο χώρο του στρατοπέδου και μετέφεραν τα πράγματα στην κεντρική αποθήκη.

Οι πρόσφυγες υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την ταξική αλληλεγγύη των Ελλήνων εργατών και άλλων λαϊκών ανθρώπων και πήραν στα χέρια τους και ανέμισαν σημαίες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ.

Στους πρόσφυγες μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο χαιρετισμός του μεταφράστηκε στα αραβικά, στα αγγλικά και τα γαλλικά. Ο Λ. Στολτίδης είπε ότι παντού οι λαοί είναι θύματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται σε όλο τον κόσμο, για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. «Έδειξε» τον ένοχο για το δράμα των χιλιάδων προσφύγων, σημειώνοντας ότι τα μονοπώλια, μέσω των κυβερνήσεών τους, μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έβγαλαν τα όπλα στις χώρες καταγωγής τους, εξαιτίας των ανταγωνισμών τους. Όπως είπε, «είναι ένας άλλος τρόπος υπεράσπισης των συμφερόντων τους: Υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι – υπάρχει και ο πόλεμος! Δεν διστάζουν να χύσουν άφθονο αίμα προκειμένου να πετύχουν τους οικονομικούς στόχους τους, που δεν είναι άλλοι από τη συνεχή εξασφάλιση όλο και μεγαλυτέρων κερδών στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές».

Γι’ αυτό σημείωσε πως οι λαοί πρέπει να στοχεύσουν στον πραγματικό ένοχο, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του.

Ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ και οι άλλοι φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, παλεύουν για να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, για την προσωρινή διαμονή τους σε χώρους που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Παλεύουν για να τσακιστεί ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Και κάλεσε τους πρόσφυγες όταν φτάσουν στις χώρες προορισμού τους να μπουν κι αυτοί αποφασιστικά στον αγώνα μέσα από τους εκεί φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ