Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΔιαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

eedye-edyeth-prosfyges-thessalonikh-nato

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν την Τρίτη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντίστασης στην ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης άπλωσαν ένα πανό στα κάγκελα και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών και καταδίκης των ιμπεριαλιστών.

Αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ και των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης συναντήθηκε με την υπουργό και διαμήνυσε ότι ο λαός αγωνιστικά θα αντισταθεί στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες και σε νέους κινδύνους το ειρηνικό μέλλον του λαού και της νεολαίας μας.

Επέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Σημειώνουν ότι η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει πιστά στα επικίνδυνα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Τονίζουν ότι το ΝΑΤΟ ματοκυλάει τους λαούς, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο, είναι κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και για τους πρόσφυγες – μετανάστες που ξεριζώνει μαζί με την ΕΕ από τις χώρες τους.

Απαιτούν: Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!

Η ΕΔΥΕΘ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης καλούν το λαό και τις μαζικές οργανώσεις του να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, διεκδικώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, την απευθείας μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ