Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚαρναβαλική παρέλαση στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού

Καρναβαλική παρέλαση στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού

basilias-karnavalos-3

Στους ρυθμούς της Αποκριάς θα χτυπήσει την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου η “καρδιά” του Ελευθερίου Κορδελιού, όπου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού διοργανώνει μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο θεατράκι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Στην παρέλαση καρναβαλιστών, που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού αλλά και ομάδες από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Με δύο σημεία εκκίνησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, οι καρναβαλιστές θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας για να καταλήξουν στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως.

Η παρέλαση θα κορυφωθεί με το παραδοσιακό έθιμο της καύσης του βασιλιά Καρνάβαλου στο θεατράκι του πεζοδρόμου Εθνικής Αντιστάσεως, όπου υπό της ήχους μουσικής ορχήστρας θα στηθεί ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι, με δωρεάν διάθεση κρασιού καθώς και των απαραίτητων συνοδευτικών εδεσμάτων της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ