Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠοιος τελικά ήθελε να ζημιώσει τον δήμο στην υπόθεση Επτανήσου;!

Ποιος τελικά ήθελε να ζημιώσει τον δήμο στην υπόθεση Επτανήσου;!

kordelio-eyosmos-dhmarxeio

Κανένας δεν περίμενε ότι θα γραφτούν και θ’ ακουστούν τόσα πολλά για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Γενάρη του 2016, σύμφωνα με την οποία ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου διακανόνισε το ποσό που έλαβε από το ΕΣΠΑ και το οποίο με τις προσαυξήσεις και τους τόκους έφτασε τα 834.000 ευρώ. Το ζήτημα όπως ήδη έχουμε γράψει μετά την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας του ότι δεν τοποθετήθηκαν κάγκελα εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών της οδού Επτανήσου, είναι ότι το κράτος (!) έκανε τα χρήματα του προγράμματος απαιτητά από τον δήμο (άλλο κράτος!) κι έτσι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα έπρεπε να προχωρήσει σε διακανονισμό όχι απλά για να μην συνεχίσουν οι προσαυξήσεις, αλλά για έναν άλλο πολύ σημαντικό λόγο! Εάν δεν προχωρούσε σε διακανονισμό, το κράτος θα μπορούσε να παρακρατήσει όλο το ποσό των 834.000 ευρώ από την χρηματοδότησή του προς τον δήμο, με αποτέλεσμα ο δήμος να παραλύσει! Ο κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει τι θα σήμαινε να κρατηθούν όλα μαζί τα 834.000 ευρώ για τη λειτουργία του δήμου.

Γράφτηκαν κακοήθειες και αναμασήθηκαν ψέματα για να δώσουν δραματικό τόνο στο πως σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποδέχεται την κλοπή σε βάρος των δημοτών. Ειπώθηκε ότι δεν εξηγήθηκε η υπόθεση και δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο τι ψηφίζει! Ψέμα. Από εκείνην την συνεδρίαση ο δήμαρχος εξήγησε για ποιο λόγο ο δήμος προχωράει σε διακανονισμό και ότι εάν ο δήμος δικαιωθεί από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πάρει πίσω τις δόσεις που απέδωσε. Άλλωστε αυτή είναι η οδός για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις περιπτώσεις απένταξής τους κι αυτό το ξέρει κι ο τελευταίος που ασχολείται με αυτά! Βέβαια επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενδιαφερόμενος είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης, η δημοτική αρχή θα έπρεπε να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα χρήματα των δημοτών, γιατί τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι χρήματα των δημοτών, αλλά αυτό αναλύθηκε σε άλλο άρθρο.

Επειδή λοιπόν το συμβούλιο ήξερε τι ψηφίζει και ότι το θέμα δεν είχε καμία σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ήξερε ότι πρέπει να ψηφίσει ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα που θα γλίτωνε τον δήμο και τους δημότες από νέες προσαυξήσεις σε περίπτωση που η υπόθεση χανόταν οριστικά και από άμεσες περιπέτειες εφόσον το κράτος προχωρούσε στην παρακράτηση όλου του ποσού των 834.000 ευρώ!

Το πόση σχέση με την πραγματικότητα είχε η απόσυρση του θέματος και ο ενδελεχής έλεγχος των ευθυνών για ένα ζήτημα που δεν τελεσιδίκησε, μπορεί να το κρίνει ο αναγνώστης! Το πόση σχέση με την πραγματικότητα είχαν οι καταγγελίες για την υπόθεση της ανάπλασης της οδού Επτανήσου, μετά τα όσα γράφτηκαν, πάλι νομίζουμε ότι μπορεί να το κρίνει ο αναγνώστης! Αυτό που επίσης μπορεί να κρίνει ο αναγνώστης είναι το ποιος τελικά ήθελε να ζημιώσει το δήμο και τους δημότες, οι καταγγελλόμενοι ή οι καταγγέλλοντες;!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ