Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος λαιμητόμος»

«Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος λαιμητόμος»

ota-swmateio-thess

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη για να αποσυρθεί εδώ και τώρα το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η παρακάτω:

«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ  Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Η νέα πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί σφαγείο για εμάς και τα παιδιά μας. Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα στη κοινωνική ασφάλιση. Και εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν.

Κανείς δεν εξαιρείται από τη νέα σφαγή. Οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, η νέα γενιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο για τη διαχρονική λεηλασία των Ταμείων απ’ το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος.

Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε ύστερα από μεγάλους αγώνες και αίμα. Στόχος τους ήταν και είναι να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που είχε πετύχει η εργατική τάξη, την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους νόμους αλλά πατάει επάνω τους, αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο. Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές. Την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός έδινε στη δημοσιότητα το νέο έκτρωμα, στη βουλή έφερναν νομοσχέδιο προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι μόνο μία πλευρά της εξασφάλισης προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

 Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων!

ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ

ΜΕΝΕΙ ΝΑ  ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί από την μαζική συμμετοχή στην απεργία, στη συγκέντρωση, από την συνολική αγωνιστική στάση που θα κρατήσει ο καθένας μας. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα. Θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές, είναι χρέος μας να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. Να μην τους αφήσουμε να διαπράξουν το νέο έγκλημα στη κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι εμπόρευμα για να έχει κόστος.

Είναι δικαίωμα για όλο το λαό.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, στις 4 του Φλεβάρη,

 να κλείσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία και όλοι οι χώροι δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  4/2/2016   ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»                                

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ