Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες στη Θεσσαλονίκη

agrotes-trakter-agrotica

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών στην «AGROTICA», το Σάββατο 30 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν και καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας τονίζουν:

«Οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές προχωρούν καταπατώντας κάθε δικαίωμα στη δουλειά και την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών – κτηνοτρόφων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, προχωρούν σε νέα μέτρα σε βάρος τους στην προσπάθεια προστασίας και υπεράσπισης των προνομίων των επιχειρηματικών ομίλων.

Υλοποιούνται σαν εφαρμογή του ψηφισμένου από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, που ψήφισαν το καλοκαίρι παρέα το 3ο μνημόνιο σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων.

Τσακώνονται μεταξύ τους “για τα μάτια του κόσμου” γιατί δήθεν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα για το λαό μέτρα εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου.

Εδώ παίζεται η νέα φαρσοκωμωδία. Πάνε να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας οι αγρότες, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, θαρρείς και δεν είμαστε θύματα όλοι των ίδιων πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ, των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ για τους αγροτοκτηνοτρόφους, ότι κι αν ψάχνουν, ότι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους. Όχι για τη δική μας επιβίωση, για τη μόρφωση των παιδιών μας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των γονιών μας, τη δική μας, για να δουλεύουμε αλλά και να ξεκουραζόμαστε, να έχουμε δικαίωμα στη ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντέδρασε, πάλεψε, διεκδίκησε. Καμία αυταπάτη, ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερες μέρες.

Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη.

Κάνουμε ένα ακόμη κοινό αγωνιστικό βήμα με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην “AGROTICA” το Σάββατο 30 Γενάρη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μαζί να προβάλουμε τα κοινά, ενιαία, λαϊκά ριζοσπαστικά μας αιτήματα. Με κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κατεύθυνση ρήξης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ίδια είναι η άγρια επίθεση από τον αντίπαλο με το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, τις κατασχέσεις, κλπ.

Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή.

Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

Όλοι στον αγώνα. Αντίσταση. Αντεπίθεση. Προοπτική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ