Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

0
1
TEST

agrotes-trakter-pasy

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο αγώνα των αγροτών διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, το Σάββατο 30 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Με μαζικές εξορμήσεις στα χωριά και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης καλούν τον εργαζόμενο λαό να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο στην «AGROTICA» και μαζί με τους αγρότες να προβάλουν τα κοινά, ενιαία, λαϊκά ριζοσπαστικά τους αιτήματα. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση συντάσσονται με την ΕΕ και την ΚΑΠ. Εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους. Όχι για τη δική μας επιβίωση, για τη μόρφωση των παιδιών μας, την ιατροφαρμακιευτική περίθαλψη των γονιών μας, τη δική μας, για να δουλεύουμε αλλά και να ξεκουραζόμαστε, να έχουμε δικαίωμα στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη».