Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑ«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου»!

«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου»!

eyosmos-dhmotikoi-ypallhloi-anatroph

Ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει αιτία πολέμου την επίθεση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση παρακάτω:

«Συναδέλφισσα Συνάδελφε

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι μόνο μία πλευρά της εξασφάλισης προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεμένη στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Το σχέδιο της κυβέρνησης που διαλύει πλήρως τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και συνεχίζει το έγκλημα από εκεί που το άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αιτία πολέμου για το σύνολο του λαού.

Κανείς δεν εξαιρείται από τη νέα σφαγή. Οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, η νέα γενιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο για τη διαχρονική λεηλασία των Ταμείων απ’ το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος.

Η κυβέρνηση εκβιάζει ωμά και κυνικά, όταν καλεί το λαό να επιλέξει ανάμεσα στο δικό της σχέδιο και την πλήρη κατάρρευση του Ασφαλιστικού, αναπαράγοντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης, κοροϊδεύει προκλητικά όταν βαφτίζει την πρότασή της “κοινωνικά δίκαιη”. Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα. Ένα έγκλημα  προμελετημένο. Την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός έδινε στη δημοσιότητα το νέο έκτρωμα, στη βουλή έφερναν νομοσχέδιο προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

 Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε πως “υπάρχουν και χειρότερα”! Στην αρχή προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο προτείνοντας τάχα “ισοδύναμα” μέτρα. Τώρα κάθε μέρα λένε κάτι διαφορετικό με στόχο να σκορπίσουν σύγχυση, να δυναμώσουν τη λογική “διαίρει και βασίλευε”, να αποκρύψουν τη σφαγή που θα γίνει στο Ασφαλιστικό, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια!

Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων!

ΜΕΝΕΙ ΝΑ  ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

            Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας. Να μην τους αφήσουμε να διαπράξουν το νέο έγκλημα στη κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι εμπόρευμα για να έχει κόστος.

Είναι δικαίωμα για όλο το λαό.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συμμετέχουμε

σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση προκηρυχτεί για το Ασφαλιστικό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ  ΠΑΜΕ

ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1/2016     ΩΡΑ 11:00     ΣΤΟ  ΙΚΑ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ