Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςO Λιονέλ Μέσι καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2015

O Λιονέλ Μέσι καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2015

messi-fifa-xrysh-balla-kalyteros-podosfairisths

O Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2015, όπως προέκυψε από τη σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε η FIFA.

Ο Αργεντίνος αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για τη χρονιά που πέρασε, αφήνοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ με άδεια χέρια. Ήταν η πέμπτη φορά που ο μεγάλος αστέρας της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011 και 2012.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Και, στο τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδόσφαιρο γενικότερα για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή μου. Και τα καλά και τα κακά. Γιατί έτσι με έχει κάνει να μαθαίνω και να ωριμάζω», κατέληξε.

Καλύτερος προπονητής στον κόσμο για το 2015 αναδείχθηκε ο προπονητής του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, καθώς με το τρεμπλ που κατέκτησε πέρυσι με τους «μπλαουγκράνα» ήταν το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο Ενρίκε συγκέντρωσε το 31,08% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τους Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν – 22,97%) και Χόρχε Σαμπάολι (Χιλή – 9,47%).

Στις γυναίκες, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ μονοπώλησε τα αντίστοιχα βραβεία. Η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος χάρισε στην αρχηγό της ομάδας, Κάρλι Λόιντ, τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας, ενώ κορυφαία των πάγκων αναδείχτηκε η Τζιλ Έλις, που επανέφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ