Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜπουρδολογία ως απάντηση στη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού

Μπουρδολογία ως απάντηση στη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού

kordelio-epal-gel

Ερώτηση κατατέθηκε στις 30 Νοέμβρη 2015 στη Βουλή των Ελλήνων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη συστέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού με το 1ο ΓΕΛ του Κορδελιού, εξαιτίας της φυσικής αύξησης του αριθμού των μαθητών, απόρροια της οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής. Το 1ο ΕΠΑΛ του Κορδελιού ιδρύθηκε το 2000 και εγκαταστάθηκε προσωρινά στο κτίριο του 1ου ΓΕΛ Κορδελιού. Έκτοτε η προσωρινότητα μετατράπηκε σε μονιμότητα! Τα τελευταία χρόνια και προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η συστέγαση, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των μαθητών, μετατράπηκαν σε αίθουσες ζωτικοί χώροι του κτιρίου, όπως τουαλέτες, διάδρομοι, χώροι κάτω απ’ τις σκάλες. Το θέμα που τέθηκε στους αρμόδιους υπουργούς από την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ήταν η άμεση κρατική χρηματοδότηση, ώστε να κατασκευαστεί κτίριο για το 1ο ΕΠΑΛ του Κορδελιού και να υπάρξει οριστική επίλυση της στέγασής του.

Ερώτηση στη Βουλή για τη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού

Στις 22 Δεκέμβρη του 2015 το Υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας στην ερώτηση για τη χρηματοδότηση κατασκευής σχολικού κτιρίου ώστε να στεγαστεί το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, παραπέμπει αφενός στα κονδύλια που το ίδιο διαθέτει στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για τη συντήρηση των σχολείων και αφετέρου στο συναρμόδιο ερωτώμενο υπουργείο, δηλαδή στο υπουργείο Παιδείας! Το υπουργείο Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει με την απάντησή του τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές, αλλά και συνολικά το λαό του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αφού προφανώς είναι αδύνατον να χτιστεί σχολείο με τα 229.200 ευρώ που διατέθηκαν το 2015 για τη συντήρηση των σχολείων του δήμου, αλλά κι αν αυτό ήταν δυνατόν, προφανώς, κατά τη γνώμη της «Αριστεράς», τα υπόλοιπα σχολεία θα έπρεπε να ρημάξουν, αφού δεν θα ήταν δυνατή κανενός είδους συντήρηση!

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού

Στις 23 Δεκέμβρη του 2015, το συναρμόδιο ερωτώμενο υπουργείο, αυτό της Παιδείας, απαντά ότι ο ρόλος του είναι επιτελικός και ότι αρμόδιο υπουργείο για την έγκριση κονδυλίων προκειμένου να ανεγερθούν σχολικά κτίρια, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή το Υπουργείο το οποίο μία ημέρα πριν «πέταξε το μπαλάκι» στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως ως «Αριστερό» Υπουργείο, έπιασε «το μπαλάκι» και το τράβηξε ένα γερό σουτ για να το ξαναστείλει πίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών κι όχι μόνο σ’ αυτό! Το Υπουργείο Παιδείας δηλαδή παρέπεμψε το ζήτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών (!), αλλά και στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (!), διότι η εταιρία «Κτιριακές Δομές Α.Ε.» ως εκπληρούσα τους σκοπούς του συγχωνευμένου φορέα «ΟΣΚ. Α.Ε.» στον κλάδο των εκπαιδευτικών δομών, έχει περιέλθει στην εποπτεία του!

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τη στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού

Η κοροϊδία και το «μπαλάκι» από τα «Αριστερά» υπουργεία, σ’ όλο τους το μεγαλείο!

Πέρα όμως από την καταφανέστατη κοροϊδία της «Αριστερής» κυβέρνησης και την έλλειψη βούλησης για την επίλυση του προβλήματος στέγασης του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, στην απάντηση του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει και μία παράγραφος αποκαλυπτική για τις ενέργειες του δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού κατ’ αρχήν και του ενιαίου δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κατόπιν, όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η παράγραφος λοιπόν αυτή λέει ότι «κατόπιν ελέγχου του αρχείου της Διεύθυνσης Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη εγκεκριμένου κτηριολογικού προγράμματος ούτε η υποβολή αιτήματος σε εκκρεμότητα για το 1ο ΕΠΑΛ στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου»! Λέει λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας ότι καμία διοίκηση του δήμου, από το 2000 που ιδρύθηκε το 1ο ΕΠΑΛ, δεν υπέβαλλε αίτημα για την ανέγερση σχολικού κτιρίου που θα κάλυπτε τις ανάγκες του! Προφανώς οι διοικήσεις του δήμου οφείλουν να δώσουν απάντηση στη συγκεκριμένη παράγραφο, γιατί αν καμία διοίκηση δεν διεκδίκησε ποτέ, ούτε στα χαρτιά, την ανέγερση σχολικού κτιρίου για το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, είναι η κύρια υπεύθυνη για το σημερινό αδιέξοδο. Αυτό βέβαια επ’ ουδενί δεν μειώνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων που χρόνο με το χρόνο περιέκοπταν τα κονδύλια για την παιδεία, πολύ περισσότερο τις ευθύνες της αυτοαποκαλούμενης Αριστερής κυβέρνησης, η οποία έχει αναγάγει την κοροϊδία σε επιστήμη!

«Μπαλάκι» του πινγκ πονγκ λοιπόν το πρόβλημα της στέγασης του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού και ανυπαρξία βούλησης επίλυσής του! Είναι προφανές πως για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα πρέπει να κινητοποιηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και ο λαός του δήμου συνολικά και να πιέσουν στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της σχολικής στέγης, που είναι τεράστιο σ’ ολόκληρο τον δήμο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και δεν αφορά μόνο το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού.

Την ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το πρόβλημα της στέγασης του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ