Τελευταία

  Ο ΣΜΑΕΘ καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

  24-12-2015

  katasthma-louketo

  Τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που προκλητικά δηλώνει ότι το αντίδοτο για τα λουκέτα στο εμπόριο είναι τα ανοικτά κέντρα εμπορίου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης.

  Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «δε φτάνει ο Γολγοθάς που ανεβαίνουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε -αναδουλειά, χρέη, κυνηγητό από εφορία, ΟΑΕΕ, ΚΕΑΟ, τράπεζες, χαράτσια, ανασφάλεια- έχουμε και τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, το παιχνίδι πάνω στην πλάτη μας από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που δηλώνει προκλητικά ότι αντίδοτο στα λουκέτα θα είναι τα ανοικτά κέντρα εμπορίου -open malls-, τάχα για την υπεράσπιση των μικρών εμπόρων, ουσιαστικά και πρακτικά όμως για την κερδοφορία των μεγαλεμπόρων».

  Ο Σύλλογος αναφέρεται και στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, με την επωνυμία «Thess Mall», που οριοθετείται από τις οδούς Λεωφόρου Νίκης, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως, Αριστοτέλους και τις κάθετες οδούς. Το κόστος είναι 166.000 ευρώ και θα μοιραστούν σε 108 επιχειρήσεις.

  Όπως επισημαίνει «το “Thess Mall” με σύνθημα “Η καρδιά χτυπά στο κέντρο” όχι μόνο δεν πρόκειται να πλήξει την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων που έχουν τεράστιες δυνατότητες προσέλκυσης του καταναλωτικού κοινού, αλλά αντίθετα, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες θα είναι οι πρώτες που θα αξιοποιήσουν την ίδρυση και λειτουργία των open malls, όπως συμβαίνει και στα άλλα εμπορικά κέντρα (malls) και θα λειτουργήσει σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

  Όλα μαζί -φορολογικό, ασφαλιστικό, κυριακάτικη αργία, open malls, λευκές νύχτες- είναι κομμάτι ενός συνολικού σχεδιασμού που μας δείχνουν την πόρτα της εξόδου, για να συγκεντρωθεί ο πλούτος, να μονοπωληθεί η αγορά».

  Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης καλεί τους εμπόρους να καταγγείλουν, να αποτρέψουν τη δημιουργία των open malls και να δραστηριοποιηθούν στο Σύλλογο δίνοντας δύναμη στη φωνή τους και στο δίκιο τους.

  You must be logged in to post a comment Login