Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση ενάντια στις διακοπές ρεύματος

Κινητοποίηση ενάντια στις διακοπές ρεύματος

thessalonikh-deh-kinhtopoihsh-laikh-epitroph

Κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου διοργάνωσαν σήμερα οι Λαϊκές Επιτροπές της Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια.

Μοιράστηκε μαζικά η ανακοίνωση των Λαϊκών Επιτροπών ενώ συνομίλησαν με εκατοντάδες ανθρώπους, που βρίσκονται στο όριο, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μετρώντας τα υπολείμματα της σύνταξης, του μισθού ή του επιδόματος, για να έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους.

Ανέδειξαν το οξύ πρόβλημα των εντολών διακοπής ρεύματος, των υψηλών τιμολογίων, της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος και για την άμεση ανακούφιση λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και για την ανάγκη ο τομέας της Ενέργειας να γίνει λαϊκή περιουσία.

Πολύς κόσμος εξέφρασε την αγανάκτησή του, την απελπισία του, αρκετοί τον προβληματισμό τους για το “πού θα πάει αυτή η κατάσταση”, “τι θα γίνει αύριο με τα σπίτια”, ότι “δεν πάει άλλο”.

Για αρκετούς ήταν ευκαιρία γνωριμίας με τις Λαϊκές Επιτροπές, αντάλλαξαν στοιχεία για να βρεθούν άμεσα μαζί τους στη δράση.

Κλιμάκιο των Λαϊκών Επιτροπών έκανε εξόρμηση μέσα στους χώρους του καταστήματος, συνομίλησε και με εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα, από όπου μεταφέρθηκε παρόμοια εικόνα. Αναφέρθηκαν μειώσεις μισθών όλου του προηγούμενου διαστήματος που έφτασαν και στο 70%.

Έγινε συνάντηση με τη διεύθυνση του καταστήματος απ’ όπου επιβεβαιώθηκαν οι εντολές για διακοπές ρεύματος που έρχονται συνεχώς από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα, μέσω …«αλγορίθμου».

Μέσω της παρέμβασης, απετράπησαν διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, σε σπίτια ανέργων των περιοχών των Λαϊκών Επιτροπών, ενώ έγινε κατορθωτό να επιτευχθούν διακανονισμοί, να μπουν κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές στις ρυθμίσεις του «κοινωνικού τιμολογίου».

Χωρίς να λύνεται, βέβαια, έτσι το πρόβλημα, δόθηκε ένα παράδειγμα για το πώς η συλλογική δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να δοθεί μια ανάσα σε οικογένειες που υποφέρουν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ραντεβού ανανεώθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των επομένων ημερών, κάθε Λαϊκής Επιτροπής, ειδικά πάνω σε ζητήματα αλληλεγγύης, αλλά και στην προετοιμασία για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος, που με τη νέα χρονιά και τη νέα επίθεση που είναι σε εξέλιξη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα, πρέπει να βρει το κίνημα βήματα μπροστά στην οργάνωση, στη μαζικοποίηση και την κατεύθυνσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ