Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Σωτηρία με λένε» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Σωτηρία με λένε» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

theatro-swthria-me-lene

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια, η Σωτηρία Μπέλλου, δε σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, η αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, η συνεργασία με τον Τσιτσάνη… Το θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ, στις 18 Δεκέμβρη, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Το ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη.

Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δε χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Σκηνικά – Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου. Φωτισμοί:Μαρία Λαζαρίδου. Μουσική επιμέλεια:Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Ηχητική επιμέλεια:Γιάννης Πειραλής. Βοηθός σκηνοθέτη:Μαρία Λαζαρίδου. Οργάνωση παραγωγής:Μarleen Verschuuren. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ειρήνη Μουρελάτου, Εφη Σταμούλη.

Διάρκεια παραστάσεων: 18/12/2015 – 6/3/2016. Ημέρες και ώρες παραστάσεων Τετάρτη 18.00, Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ