Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕπιτέλους ιερός ναός στην περιοχή της Μουσών

Επιτέλους ιερός ναός στην περιοχή της Μουσών

agia-sofia-kwnstantinoypolh

Μετά από χρόνια προσπαθειών των διοικήσεων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Λαφαζανίδη πριν και Σούλα τώρα), άνοιξε ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό τμήματος οικοπέδου που προορίζονταν για να γίνει σχολείο, έτσι ώστε να χτιστεί ιερός ναός. Οι διοικήσεις Λαφαζανίδη και Σούλα παρά το ότι γνώριζαν τις αντιδράσεις που επρόκειτο να υπάρξουν από διάφορους αυτόκλητους υπερασπιστές της σχολικής στέγης, οι οποίοι θα φωνασκούσαν για την ανάγκη ανέγερσης σχολείου, αντί ιερού ναού, έκαναν το καθήκον τους, ανταποκρινόμενοι στα κελεύσματα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως.

Η ανάγκη ανέγερσης σχολείου στην περιοχή έχει βέβαια κάποια βάση, αφού 100 μέτρα πέρα από το αποχαρακτηρισμένο οικόπεδο βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα του 4ου, 15ου και 22ου δημοτικού σχολείου, το οποίο φιλοξενεί περίπου 1.000 μαθητές στους οποίους αντιστοιχεί 1 τετραγωνικό μέτρο αύλιου χώρου στον καθένα, ενώ σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κορδελιού, των οποίων η συστέγασή έχει φτάσει σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κλείσει το ΕΠΑΛ. Στην οικονομική κατάσταση όμως που σήμερα βρίσκεται το κράτος δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία δυνατότητα ανέγερσης σχολείου, έτσι ώστε και τα δημοτικά σχολεία της περιοχής να αποσυμφορηθούν και το ΕΠΑΛ του Κορδελιού να μην κλείσει! Μιλάνε κάποιοι, που «ονειρεύονται καρβέλια», για διεκδίκηση κονδυλίων χάριν της ανέγερσης σχολείων, έχοντας καταντήσει γραφικοί, αφού δεν θέλουν να δουν ότι η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, αν δεν έχει ήδη χρεοκοπήσει! Τι να τα κάνει ο κόσμος τα γράμματα την ώρα που κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα;!

Ακούστηκε επίσης από τους αυτόκλητους υπερασπιστές της σχολικής στέγης ότι κι αν ακόμα δεν χτιζόταν σήμερα σχολείο, θα μπορούσε να χτιστεί όταν τα οικονομικά του κράτους θα το επέτρεπαν! Πότε θα γίνει αυτό;! Τη Δευτέρα Παρουσία;! Αφού ακόμα κι ο έγκριτος και κατά κοινή ομολογία σοβαρός πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, τονίζει ότι χρειάζεται πολυετής λιτότητα προκειμένου να πάψουμε να ζούμε με δανεικά και να βγούμε από την κρίση. Άρα γιατί το εν λόγω οικόπεδο να παρέμενε σε αχρηστία, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού η εκκλησία, σε αντίθεση με το κράτος που αδυνατεί να ανεγείρει σχολείο, έχει τη δυνατότητα να ανεγείρει ιερό ναό;!

Στους δύσκολους χρόνους που διανύουμε και χωρίς να απορρίπτουμε εντελώς την ανάγκη ύπαρξης σχολείων, αυτό που χρειάζεται στους ανθρώπους είναι η πίστη, η έκφραση της οποίας προϋποθέτει την ύπαρξη ιερού ναού! Μετά και την έλευση της «Ελπίδας» που αποδείχτηκε ότι η σωτηρία του Ελληνικού λαού είναι πράγμα απίθανο, θα πρέπει να υπάρξει περισυλλογή και προετοιμασία για την μεταθανάτια ζωή! Θα πρέπει να δοθεί βάρος στο πως θα αποθάνομεν και όχι στο πως θα ζήσομεν, οπότε τα σχολεία σ’ αυτήν την διαδικασία περιττεύουν ενώ οι ιεροί ναοί είναι απαραίτητοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ