Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

 

ota-swmateio-thess

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης προχώρησε σε ανακοίνωση – καταγγελλία της διοίκησης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη στάση της Διοίκησης του Δήμου  Κορδελιού-Ευόσμου,  που προχωρά σε εκδικητικές μετακινήσεις.

    Δεν  είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα.  Ακολουθώντας τη τακτική των προηγούμενων διοικήσεων,  μετακινεί όποιον  εργαζόμενο  σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί τα δικαιώματά του.  Στην παρούσα φάση μετακίνησε εργαζόμενο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής με 15ετή προϋπηρεσία ως εργασιακός σύμβουλος, με αποτέλεσμα προσωρινά να κλείσει το γραφείο των εργασιακών συμβούλων.

    Αυτή η τακτική εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραφών,  που εφαρμόζει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής με τις ευλογίες της Διοίκησης του Δήμου.

    Η ουσία είναι ότι αντί να διεκδικήσει η Διοίκηση του Δήμου παραπάνω κονδύλια για προσωπικό,  προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους.  Οι συνεχείς μετακινήσεις έμπειρων εργαζομένων οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση των Υπηρεσιών του Δήμου.

    Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις προσωπικές φιλοδοξίες και πιέσεις των αιρετών, που θέλουν να στήσουν προσωπικά «μαγαζάκια»  στις πλάτες των εργαζομένων,  μη υπολογίζοντας τη λειτουργία των Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

    Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει τη θέση της και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στο αντικείμενο εργασίας τους,  πράγμα που είχε κάνει σημαία της η Διοίκηση πριν αναλάβει τα καθήκοντά της.  Επίσης, αντί να σκέφτονται πως θα  δημιουργήσουν την αυλή τους και να μεταθέτουν τις ευθύνες σε άλλους, ας προσπαθήσουν να λύσουν πραγματικά προβλήματα που αφορούν το Δήμο.

    Επειδή αυτή η κατάσταση τείνει να γίνει καθημερινή πραγματικότητα,  δηλώνουμε ότι η συνέχεια αυτών των φαινομένων θα μας εξαναγκάσει σε πιο δυναμική διαμαρτυρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ