Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠανεπιστήμιο Κοινωνιολογικών Σπουδών στο δήμο Κορδελιού -  Ευόσμου!

Πανεπιστήμιο Κοινωνιολογικών Σπουδών στο δήμο Κορδελιού –  Ευόσμου!

panepisthmio-panteio-logo-2

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η ίδρυση Πανεπιστημίου Κοινωνιολογικών Σπουδών στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, πράγμα που θα αποτελέσει πρωτοφανή αναβάθμιση του δήμου. Παρ’ όλο που όλες οι διαδικασίες της ίδρυσης του νέου πανεπιστημίου, καθώς και οι συζητήσεις έγιναν με τρόπο ώστε να μη διαρρεύσει η είδηση, φαίνεται ότι η ανακοίνωση του σπουδαίου αυτού γεγονότος είναι ζήτημα ημερών! Όλες μάλιστα οι ενέργειες της διοίκησης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου συνηγορούν στο συμπέρασμα της, εντός ολίγων ημερών, ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Κοινωνιολογικών Σπουδών Κορδελιού – Ευόσμου.

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου έχει ήδη αρχίσει την μετακίνηση κοινωνιολόγων εντός των υπηρεσιών του δήμου και σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, άμα τη ανακοινώσει της ιδρύσεως του Πανεπιστημίου, θα αρχίσει να εξαγάγει κοινωνιολόγους και σε άλλους δήμους και δημόσιες υπηρεσίες! Αυτά σε πρώτη φάση, αφού με την αποφοίτηση των πρώτων εκατοντάδων κοινωνιολόγων από το Πανεπιστήμιο του δήμου θα αρχίσει να εφοδιάζει και σχολεία, πανεπιστήμια, ιδρύματα, συλλόγους και όποιον άλλον τους έχει ανάγκη! Το σκεπτικό της διοίκησης του δήμου είναι μοναδικό καθώς σε μια εποχή σήψης και παρακμής, η παρουσία κοινωνιολόγων βοηθάει όχι μόνο στην αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και στην άνοδο της πνευματικής στάθμης του λαού. Υπάρχουν βέβαια μερικοί που πιστεύουν ότι οι Κοινωνιολόγοι πρέπει να δουλεύουν στο αντικείμενό τους, αλλά ευτυχώς είναι λίγοι και γραφικοί! Οι απόψεις αυτές ξεπεράστηκαν μαζί με την πτώση του τείχους του Βερολίνο! Η ύπαρξη των κοινωνιολόγων είναι χρήσιμη παντού! Από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μέχρι τις σκουπιδιάρες!  Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του δήμου για την εξέλιξη της ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Κοινωνιολογικών Σπουδών Κορδελιού – Ευόσμου.

Υπάρχουν βέβαια και οι κακεντρεχείς οι οποίοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι μετακινήσεις πτυχιούχων από τις Κοινωνικές δομές του δήμου γίνονται στη βάση της ιδρύσεως του Πανεπιστημίου και κατηγορούν τη διοίκηση για εκδικητικές μετακινήσεις όσων δεν συμφωνούν μαζί της! Επίσης τολμούν να την ταυτίζουν με προηγούμενες διοικήσεις, οι οποίες εκδικητικά μετέφεραν υπαλλήλους! Εκείνες όμως οι διοικήσεις έπρατταν  πραγματικά εκδικητικά, αφού δεν ήταν ούτε καν στις προθέσεις τους η δημιουργία Πανεπιστημίου Κοινωνιολογικών Σπουδών! Οι σημερινές μετακινήσεις Κοινωνιολόγων είναι χάριν της προβολής της επερχόμενης επαναστάσεως, της πρώτης ιδρύσεως Πανεπιστημίου σε περιφερειακό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης!

Όσο για κάποιες φωνές που μιλούν για διεκδίκηση κονδυλίων από την Κεντρική Διοίκηση, έτσι ώστε να προσληφθούν υπάλληλοι για να μην χρειάζονται εσωτερικές μετακινήσεις, είναι φωνές αναχρονιστικές, βγαλμένες από τα βάθη της ιστορίας, κάποιων αφρόνων που πίστευαν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πεινασμένοι και άστεγοι, ενώ θα έπρεπε αντίθετα να υπάρχει σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα! Ευτυχώς η ιστορία έκλεισε αυτές τις παρωχημένες απόψεις στα χρονοντούλαπά της και σήμερα μπορούμε να απολαύσουμε την πείνα και αύριο το Πανεπιστήμιο Κοινωνιολογικών Σπουδών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου! Η δημοτική αρχή δεν χρειάζεται να διεκδικήσει κανένα κονδύλι για την πρόσληψη υπαλλήλων! Όταν το Πανεπιστήμιο του δήμου θα ξεφουρνίσει την πρώτη φουρνιά κοινωνιολόγων θα τους ανταλλάσσει με υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων, άλλων δήμων και υπηρεσιών! Θα δίνει κοινωνιολόγους και θα παίρνει τεχνίτες, οικοδόμους, οδοκαθαριστές, οδηγούς και άλλους! Μέχρι τότε χρειάζεται λίγη υπομονή! Όχι περισσότερη από όση χρειάζεται για να ανεχθεί κανένας τον Τσίπρα! Εάν όμως μπορεί να ανεχθεί την καλή κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί να μην μπορεί να ανεχθεί και την διοίκηση του δήμου μας, μέχρι την αποφοίτηση του πρώτου κύματος κοινωνιολόγων;!

Ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους αυτόκλητους σωτήρες, τους αυτοαποκαλούμενους και «ταξικούς συνδικαλιστές» και να τους καλέσουμε να μην προχωρήσουν σε καταγγελίες περί εκδικητικών μετακινήσεων υπαλλήλων, διότι αν τελικά εξαιτίας τους δεν προχωρήσει η ίδρυση του Πανεπιστημίου Κοινωνιολογικών Σπουδών Κορδελιού – Ευόσμου, το κρίμα στο λαιμό τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ