Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Πάλη για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία»

«Πάλη για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία»

omospondia-gonewn-kentrikhs-makedonias-24-11

Η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στα σχολεία, για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά, για ζωή με δικαιώματα, αναδείχθηκε μέσα από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, με αποφάσεις τους, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων από το νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, και Διδασκαλικών Συλλόγων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Τουλής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, στις τεράστιες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, την υπολειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής, τις μεταφορές, τα κενά εκπαιδευτικών.

Κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζί να παλέψουν για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Να κλιμακώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν άμεσα έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, επισκευή και συντήρηση των σχολείων, αλλά και ανέγερση νέων σχολείων, δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, καμία κατάργηση και συγχώνευση σχολικών μονάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ