Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο θέατρο των καταγγελιών στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου πρέπει να τελειώνει

Το θέατρο των καταγγελιών στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου πρέπει να τελειώνει

 

dhmarxeio-kordeliou-eyosmou-3

Ο κ. Αποστόλου, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Σωτηράκη, κατήγγειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την διαδικασία απόσυρσης 17 οχημάτων του δήμου και αντικατάστασής τους με οχήματα νέας τεχνολογίας. Με την πράξη του αυτή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση «μπλόκαρε» τη διαδικασία της απόσυρσης και υπάρχει κίνδυνος απώλειας 2.300.000 ευρώ, διότι η αγορά των νέων οχημάτων είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ! Το ότι το τεράστιο αυτό ποσό θα φορτωθεί στις πλάτες των δημοτών είναι δεδομένο!

Από μικροφώνου του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αποστόλου είπε ότι δεν αμφισβητεί την τιμιότητα κανενός και ότι κάνει το κάνει για τη διαφάνεια! Είναι φορές που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους! Για την απόσυρση αυτών των οχημάτων συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μαξούρα και Μανδαλιανό και από τον δημοτικό υπάλληλο κ. Παπαδόπουλο. Η επιτροπή αυτή ενέκρινε την διαδικασία απόσυρσης και αντικατάστασης των οχημάτων! Ο κ. Αποστόλου ως μη έχων καμία αρμοδιότητα προσπάθησε να ελέγξει την επιτροπή προχωρώντας στην καταγγελία που έκανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση! Δηλαδή αν η ενέργεια αυτή δεν είναι αμφισβήτηση της ακεραιότητας των κυρίων Μαξούρα, Μανδαλιανού και Παπαδόπουλου, τότε τι είναι;!

Δεν θα αναφερθούμε σε αυτό το σημείο στην αναφορά άλλων ονομάτων στην καταγγελία που κατέθεσε ο κ. Αποστόλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ούτε θα κάνουμε ιστορική αναδρομή των καταγγελιών που έλαβαν χώρα στο δήμο μας για να καταλάβει ο κ. Μπαλτάς πως συνδέονται μεταξύ τους οι διάφορες καταγγελίες!

Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που μόνο με την πολιτική βούληση της διοίκησης (εάν αυτή υπάρχει) μπορεί να λυθεί! Οι καταγγελίες και η δυσλειτουργία του δήμου δεν πρόκειται να σταματήσουν παρά μόνο με πρωτοβουλία του ίδιου του δημάρχου και σίγουρα η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να εδράζεται σε παρακαλετά και συγνώμες προς τους καταγγέλλοντες! Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με αποφασιστικότητα, έστω κι αν αυτή κοστίσει! Ο κ. Αποστόλου αμφισβητεί το πόρισμα της προηγούμενης επιτροπής! Είναι δικαίωμά του;! Είναι δικαίωμά του να στερήσει από το δήμο 2.300.000 ευρώ γιατί δεν εμπιστεύεται τους κ. Μαξούρα, Μανδαλιανό και Παπαδόπουλο;! Με δεδομένη την τοποθέτηση του κ. Σωτηράκη, αρχηγού της παράταξης στην οποία ανήκει ο κ. Αποστόλου, ότι δεν έχει σκοπό να δώσει πολιτική λύση απομονώνοντας τον κ. Αποστόλου και την πρακτική του, αφού ναι μεν λέει ότι διαφωνεί με τον κ. Αποστόλου αλλά τον καλύπτει πολιτικά για τις ενέργειές του, τη λύση πρέπει να τη δώσει ο δήμαρχος! Να προχωρήσει η διαδικασία απόσυρσης και αγοράς των νέων οχημάτων και να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα εναντίον όποιου την παρακωλύει! Προφανώς δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο του κ. Αποστόλου η προσφυγή στη δικαιοσύνη! Δεν μπορεί να αναφέρονται ονόματα, να αμφισβητούνται επιτροπές και αυτά να γίνονται στο όνομα της διαφάνειας! Δηλαδή σε κάθε βήμα, όποιος «πέσει στο στόμα» του κ. Αποστόλου θα πρέπει να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας και αυτό θα θεωρείται φυσιολογική διαδικασία;! Αυτά τα περί δυσφήμησης, συκοφαντικής δυσφήμισης και άλλα, έχουν μερική αναφορά και εφαρμογή;! Τελικά ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο είναι επιχείρηση, όπου η διαδικασία ελέγχου έχει τεχνικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά;! Μήπως εν τέλει είναι χρήσιμη η πρακτική του κ. Αποστόλου στην απαξίωση της Τοπικής Διοίκησης που η Κεντρική Διοίκηση επιδιώκει και η μετατροπή της σε υπεργολάβο που θα ιδιωτικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου;!

Ο δήμος οφείλει να προχωρήσει σε ενημέρωση των δημοτών με κάθε τρόπο για τον κίνδυνο να πληρώσουν άλλα 2.300.000 ευρώ εξαιτίας των καταγγελιών ορισμένων, της κάλυψης που τους παρέχουν κάποιοι άλλοι και της ανοχής που τους δείχνουν κάποιοι τρίτοι.

Στην όλη κατάσταση ήταν φυσιολογική η αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Καμαρινού που φώναξε σε κάποια στιγμή αποχωρώντας από την αίθουσα ότι του έρχεται αναγούλα! Η διοίκηση του δήμου οφείλει να δώσει λύση χωρίς να ξεχνάει ότι μία από τις βασικές κατηγορίες που  απεύθυνε στη διοίκηση Λαφαζανίδη ήταν το ότι εκείνη δεν μπορούσε να δώσει λύση στη δυσλειτουργία του δήμου λόγω των καταγγελιών!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ