Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Ποιο ήταν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το «μήνυμα» της απεργίας;!

15-11-2015

skitso-syriza-empros-ths-ghs-oi-kolasmenoi
Να περιμένει τη… «μεγάλη εικόνα» καλεί τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, τη «διευθέτηση» του κρατικού χρέους που θα φέρει νέα αντιλαϊκά «ανταλλάγματα»!

Στη συστηματική προπαγανδιστική προσπάθεια να χειραγωγήσουν το λαό και το εργατικό κίνημα στα άμεσα προτάγματα των πλουτοκρατών, δίνουν βάρος στις παρεμβάσεις τους τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτό αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απρόσκοπτη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που χρεοκοπεί παραπέρα το λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου.

«Αντιδρούν… ζητώντας μας ταχύτητα, ουσία και αποτελεσματικότητα»!

Χαρακτηριστικές ως προς αυτόν το στόχο είναι οι συνεχιζόμενες αναφορές τους στο… «μήνυμα» της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας και συνολικότερα των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Προβαίνοντας σε μια τέτοια προκλητική «ερμηνεία» της πρόσφατης απεργίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», ανέφερε: «Ένα κομμάτι των συμπολιτών μας αντιτίθεται σε αντεργατικές πολιτικές και μέτρα που επιχειρείται να επιβληθούν πανευρωπαϊκά. Αντιμετωπίζουν εμάς σήμερα ως κυβερνητική συνέχεια ενός κράτους που τα έφερε στη ζωή τους. Χρεώνοντάς μας όχι την έμπνευσή τους, ούτε την ιδεολογική ταύτιση με τον νεοφιλελευθερισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά ζητώντας μας να μην ολιγωρήσουμε άλλο»!

Συνεχίζοντας την πρόκληση ισχυρίστηκε ότι ο λαός που διαδηλώνει ενάντια στην πολιτική που τον τσακίζει… ζητά ταχύτητα στην υλοποίησή της! «Αντιδρούν» είπε, «χτυπώντας μας καμπανάκι επαγρύπνησης, υπενθυμίζοντάς μας τη μείωση των αντοχών τους, ζητώντας μας ταχύτητα, ουσία και αποτελεσματικότητα. Το ακούμε πολύ καθαρά και το ιεραρχούμε πολύ ψηλά»…

Παίρνοντας τη σκυτάλη στην προσπάθεια ενσωμάτωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος στους στόχους του εγχώριου κεφαλαίου και στα παζάρια με τους «εταίρους» του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra News» ισχυρίστηκε ότι «ο λαός στο δρόμο είναι στοιχείο, είναι κομμάτι και όπλο της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ακριβώς γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται για να μη διαρραγεί η κοινωνική συνοχή στη χώρα, για να ανατραπούν οι πολιτικές της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Κατά τ’ άλλα, ο Π. Ρήγας πανηγυρίζει γιατί «η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση της συμφωνίας», παρότι όπως λέει «τα μέτρα είναι δύσκολα». Επιχειρώντας μάλιστα να πετύχει με έναν σμπάρο… πολλά τρυγόνια, δηλαδή να «βγάλει λάδι» το καπιταλιστικό σύστημα, ρίχνοντας το φταίξιμο για τα δεινά του λαού στη διαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετούσαν, να καλλιεργήσει στάση παθητικής αναμονής, αλλά και προσμονής στο λαό ότι θα βρει ανακούφιση από την επίτευξη των στόχων του κεφαλαίου, όπως είναι η «διευθέτηση» του κρατικού χρέους, προσθέτει: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι στην κρίση μας βύθισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (…) Γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο δύσκολα είναι τα μέτρα. Αλλά είναι μέτρα που θα κριθούν στη μεγάλη εικόνα, στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους». Ο λαός βέβαια θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που δεν είναι δικό του, ενώ η όποια «διευθέτησή» του θα συνοδευτεί από νέα αντιλαϊκά «ανταλλάγματα»…

«Παράλληλο πρόγραμμα» η διαχείριση της ακραίας φτώχειας

Επιχειρώντας να «χρυσώσουν το χάπι» της αντιλαϊκής επίθεσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τα περί «παράλληλου προγράμματος». Αναφερόμενος ουσιαστικά στα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που εντείνεται και από τα νέα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Ρήγας «διαφημίζει» ότι «στα υπουργεία ταυτόχρονα γίνεται μια σοβαρή δουλειά για την έναρξη εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος που θα απαλύνει τις πληγές των μέτρων, με έμφαση σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο».

Για «νέο κυβερνητικό πρόγραμμα», πέραν του μνημονίου, μιλά και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Free Sunday», χαρακτηρίζοντας ως «ένα πρώτο δείγμα του»… το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ (!), το νομοσχέδιο δηλαδή με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στην αναδιανομή της «πίτας» των μέσων ενημέρωσης, τα οποία φυσικά θα παραμένουν μηχανισμός του συστήματος, στα χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων… Με αυτό το «πρώτο δείγμα» μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ποιο θα είναι και το περιεχόμενο του άλλων «ριζοσπαστικών τομών» που προαναγγέλλει η Ρ. Σβίγκου στο κράτος, την Παιδεία, την Υγεία κ.ο.κ., καθώς και των «νέων μοντέλων διακυβέρνησης και ανάπτυξης».

«Συνεννόηση» με ΠΑΣΟΚ και άλλους μόνο αν στηρίξουν το μνημόνιο που ψηφίσαμε μαζί

Την ίδια ώρα, καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, παράλληλα με αντίστοιχες διεργασίες και σε άλλες χώρες της ΕΕ, η Ο. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, οι οποίες έχουν και ευρωπαϊκές προεκτάσεις» (σσ. την προωθούμενη συγκρότηση κυβέρνησης των σοσιαλδημοκρατών με το «Αριστερό Μπλοκ» και το ΚΚ), για να προσθέσει ότι «ο συσχετισμός δυνάμεων πρέπει να ανατραπεί. Ειδικά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία εδώ και χρόνια έχει προσδεθεί στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού».

Ειδικά για την Ελλάδα, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξηγεί ότι ο δρόμος για να ανοίξει το ενδεχόμενο «συνεννόησης» και συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, περνά μέσα από την ενεργό στήριξη του μνημονίου που ψήφισαν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών. «Στην Ελλάδα δεν τίθεται ζήτημα συγκυβέρνησης» αναφέρει, για να σπεύσει να διευκρινίσει: «Όσο κάποιοι αυτοαναιρούνται, καταψηφίζοντας και καταγγέλλοντας υποκριτικά τα επιμέρους μέτρα μιας συμφωνίας την οποία υπερψήφισαν το καλοκαίρι, δεν αφήνουν ούτε περιθώρια συνεννόησης»…

You must be logged in to post a comment Login