Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚάλεσμα ξεσηκωμού απευθύνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Κάλεσμα ξεσηκωμού απευθύνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

ota-swmateio-thess

Ανακοίνωση – κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοέμβρη εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης:

«12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις, στις 12 Νοέμβρη και απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Να μην πάει ώρα χαμένη, σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Να στείλουμε μήνυμα με τη μαζική  μας συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους.

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, παίρνουν νέα αντεργατικά μέτρα:

Ετοιμάζουν και νέες απολύσεις μέσα από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών.

-Ετοιμάζουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας μέσα από το νέο μισθολόγιο.

-Ετοιμάζουν και νέα κινητικότητα, αυτή τη φορά υποχρεωτική.

-Καταργούν τα Βαρέα κα Ανθυγιεινά από το σύνολο των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει συναίνεση για να μας φτάσει στον πάτο. Καμία ανοχή, καμία αναμονή, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, να σημάνει ξεσηκωμός, σε κάθε υπηρεσία. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Θα μας βρουν μπροστά τους, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την εργατική λαϊκή απάντηση στην νέα επίθεση. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, καμία ανοχή στην «αριστερή» κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την ψήφο του λαού στις πρόσφατες εκλογές για να τον βάλει στο χέρι, να του κλείσει το στόμα, να τον βάλει στην άκρη. Φοβούνται την επιτυχία της γενικής απεργίας. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν!

Ξεσηκωμός, αυτή να είναι η απάντηση. Η απεργία στις 12 του ΝΟΕΜΒΡΗ να αποτελέσει την αρχή για να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τους κόψουμε τον αέρα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι εργαζόμενοι δεν είπαν την τελευταία λέξη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Να δοκιμάσουμε και να δοκιμάσουν την πραγματική ελπίδα:

Τους αγώνες μας! Την Δύναμή μας!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ