Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυγκέντρωση τη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σήμερα στο Άγαλμα Βενιζέλου

Συγκέντρωση τη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σήμερα στο Άγαλμα Βενιζέλου

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί όσους συμμερίζονται τις θέσεις και τον δίκαιο αγώνα της  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει, σήμερα Δευτέρα 9/11/2015 στις 16:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου.
Οι απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας, που βίωσαν τη γενοκτονική πολιτική του κεμαλισμού, που αποτέλεσε το πρελούδιο του ναζισμού, καταδικάζουν το αποτρόπαιο συμβάν του ξυλοδαρμού και καταγγέλλουν τη σχεδιασμένη και σκόπιμη προβοκάτσια που επισκίασε την συγκέντρωσή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.
Ταυτόχρονα δηλώνει ρητά, πως δεν επιθυμεί την παρουσία των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, σε καμία εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς δεν είναι δυνατόν, ως θύματα γενοκτονίας, να επιτρέπουμε τον οποιοδήποτε συσχετισμό με οπαδούς του Ναζισμού.
pontioi-omospondia-sygkentrwsh
Ολόκληρη η θέση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα αναδημοσιευμένη από το “e-Pontos.gr”
Δυναμική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στο Σύνταγμα αποστέλλοντας ηχηρή απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Ποντιακός Ελληνισμός, την κατάργηση του βοηθήματος των υπερήλικων ομογενών από την τ. ΕΣΣΔ, την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον Παρευξείνιο Ελληνισμού, του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία και τις πρόσφατες ανιστόρητες δηλώσεις και την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.
Άτομα κάθε ηλικίας, ποντιακής και μη καταγωγής, διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου 2015 στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας διεκδικώντας το δικαίωμα στη μνήμη των προγόνων τους, στη γνώση και στην ιστορική αλήθεια. Διαδήλωσαν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και για την κατακραυγή της άρνησής της, που επιτρέπουν την επανάληψη όμοιων εγκλημάτων στο μέλλον. Οι δηλώσεις του Υπουργού Ν. Φίλη τον φέρνουν σε σύμπνοια με τον θύτη και δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες και τους έντονους προβληματισμούς μας για την πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία φέρεται πως πορεύεται αγκαλιά με τους γενοκτόνους και τους αρνητές της γενοκτονίας, ενώ θα έπρεπε να συντάσσεται με το πραγματικά προοδευτικό, πανανθρώπινο κίνημα για την αναγνώριση, καταδίκη και πρόληψη των γενοκτονιών.
Τις θέσεις της Ομοσπονδίας για τις προκλήσεις που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός όπως και το Ψήφισμα που στη συνέχεια κατατέθηκε στη Βουλή, εκφώνησαν ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χρήστος-Δημήτρης Τοπαλίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης.
Δυστυχώς, τη χθεσινή ειρηνική διαδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος επιχείρησαν να καπελώσουν και εν τέλει αμαύρωσαν εθνικιστικοί κύκλοι που καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον αγώνα του ποντιακού λαού.
Εμείς, οι απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας, που βιώσαμε τη γενοκτονική πολιτική του κεμαλισμού, που αποτέλεσε το πρελούδιο του ναζισμού, καταδικάζουμε το χθεσινό αποτρόπαιο συμβάν και καταγγέλλουμε τη σχεδιασμένη και σκόπιμη προβοκάτσια που επισκίασε την συγκέντρωσή μας.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε ρητά, πως δεν επιθυμούμε την παρουσία των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγής, σε καμία εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς δεν είναι δυνατόν, ως θύματα γενοκτονίας, να επιτρέπουμε τον οποιοδήποτε συσχετισμό με οπαδούς του Ναζισμού.
Δηλώνουμε, πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας: να παραιτηθεί ο Υπουργός Παιδείας, να επανενταχθεί στην εξεταστέα ύλη το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής και να επανέλθει η χορήγηση της σύνταξης των υπερήλικων ανασφαλίστων ομογενών.
Καλούμε όλους όσους συμμερίζονται τις θέσεις και τον δίκαιο αγώνα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην επόμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε, τη Δευτέρα 9/11/2015 στις 16:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου Θεσσαλονίκη. Τονίζουμε, απευθυνόμενοι προς όλους τους πολιτικούς χώρους, ότι το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας δεν προσφέρεται για μικροκομματικες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε μπορεί να αποτελεί προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Άλλωστε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων έως τώρα, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος μας είχε αφήσει μόνους να μαχόμαστε τον αγώνα για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ