Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρόταση της δημοτικής αρχής για το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Πρόταση της δημοτικής αρχής για το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Δημοτικό Συμβούλιο 30 Οκτώβρη 2015

Κατά τη συζήτηση του αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας προς το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για δεκαπενταετή επέκταση της σύμβασης στέγασης του «Κέντρου Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης», ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου πρότεινε την μεταφορά του, προκειμένου να στεγαστεί στο κτίριο που σήμερα στεγάζεται το Κέντρο ο παιδικός σταθμός της δημοτικής ενότητας Κορδελιού ο οποίος μέχρι τώρα στεγάζεται σ’ ένα ισόγειο ακατάλληλο κτίριο. Με αυτόν τον τρόπο ο παιδικός σταθμός θα μπορέσει να δεχτεί εκατό παιδιά, αντί για 40 που δέχεται σήμερα. Ο δήμαρχος κ. Σούλας διευκρίνισε ότι η πρόταση της διοίκησης θα ισχύσει μόνο εφόσον βρεθεί κατάλληλο κτίριο για τη στέγαση του «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου έκανε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο ότι η δημοτική αρχή ζήτησε από το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» τον ένα από τους δύο ορόφους προκειμένου και το ίδιο να εξυπηρετηθεί, αλλά και ο παιδικός σταθμός να στεγαστεί, λαμβάνοντας όμως αρνητική απάντηση. Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι όταν έγινε η συγκεκριμένη πρόταση στο «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων γιατί δήθεν η δημοτική αρχή ήθελε να εκδιώξει το Κέντρο από το δήμο.

Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στεγάζεται σ’ ένα κτίριο παραχωρημένο από το δήμο, με δύο ορόφους και υπόγειο συνολικής έκτασης περίπου 700 τετραγωνικών μέτρων και αύλιο χώρο έκτασης περίπου 850 τετραγωνικών μέτρων.

Ο δήμαρχος διάβασε στη συνέχεια τους όρους της σύμβασης με το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τους οποίους το Υπουργείο χωρίς καμία επιπλέον μεταφορά πόρων προς το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για τη λειτουργία του «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», ζητάει την ανάληψη από το δήμο σειράς υποχρεώσεων προς το Κέντρο υψηλών οικονομικών απαιτήσεων! Επίσης το Υπουργείο έθεσε όρο για τη λειτουργία του Κέντρου την ύπαρξη τριών τουλάχιστον εκπαιδευτικών και δικαίωμα αναστολής λειτουργίας, εάν ο αριθμός τους πέσει κάτω από αυτό το όριο! Το υπουργείο δηλαδή ζητάει τη δέσμευση ενός κτιρίου χωρίς να δίνει εγγυήσεις για το διορισμό σ’ αυτό παιδαγωγών! Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι αυτοί οι όροι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί και επανέλαβε την πρόταση της διοίκησης του δήμου για τη μεταφορά του «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», εφόσον βρεθεί κατάλληλο κτίριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ