Ο αριθμός των ρατσιστικών επιθέσεων έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος στη Γερμανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt», επικαλούμενη στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Εγκληματικότητα (BKA).

Από το Γενάρη ως τις 2 Νοέμβρη του 2015, οι επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων έφτασαν τις 637, δηλαδή τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι που ήταν 199.

Κυρίως πρόκειται για πρόκληση υλικών ζημιών (216), αδικήματα που αφορούν τη διάδοση προπαγάνδας (123), καθώς και υποθέσεις υποκίνησης σε μίσος (74). Μόνο το τρίτο τετράμηνο του 2015 καταγράφηκαν συνολικά 303 αδικήματα. Μάλιστα το 70% των δραστών δεν ήταν μέχρι τότε γνωστοί στην αστυνομία, σχολίασε αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στη «Welt». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αρχίσει να ανησυχεί καθώς «το φαινόμενο τέτοιων επιθέσεων έχει αρχίσει να γίνεται κοινός τόπος στην κοινωνία».

Εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα των προσφύγων δηλώνουν ότι πρόκειται για το χειρότερο κύμα ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας εδώ και 20 χρόνια.