Κατάληψη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

0
4
TEST

thessalonikh-emporobiomhxaniko-epimelhthrio-katalhpsh-pame

Σε κατάληψη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που γκρεμίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις και ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Με συνθήματα όπως «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», «Πόλεμος, στον πόλεμο των καπιταλιστών, αυτή είναι η απάντηση ΕΒΕ και εργατών», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς και χωρίς αφεντικά», απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.

Στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο κατέληξε και η κινητοποίηση που διοργανώνουν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων αντιδρώντας στη φοροληστεία, τις απειλές, τα χρέη και τις κατασχέσεις.

Νωρίτερα, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και στη συνέχεια πήγαν με πορεία μέχρι το εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.