Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Ισοδύναμα τέλος…

04-11-2015
skitso-isodynama

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήγε το λαό στις εκλογές με ψηφισμένο το αντιλαϊκό μνημόνιο και με τη …δέσμευση ότι θα ψάξει να βρει «ισοδύναμα», για να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από τα μέτρα που ήδη είχε συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των αντιλαϊκών – τοκογλυφικών μηχανισμών και είχε ψηφίσει στη Βουλή, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Το ότι αυτό ήταν ένα ακόμα μεγάλο ψέμα, ήταν γνωστό.

Έσυραν, λοιπόν, το λαό σε μια αποπροσανατολιστική συζήτηση για το ποια θα είναι τα «ισοδύναμα» μέτρα, πώς θα εφαρμοστούν, πόσο θα ανακουφίσουν. Βέβαια, κάθε «ισοδύναμο» που εμφανιζόταν, ήταν το ίδιο ή και χειρότερο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Είτε αυτό λέγεται ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, είτε αυτό λέγεται αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, είτε αύξηση του φόρου στο βοδινό κρέας…

Τα ψέματα φαίνεται πως τέλειωσαν και έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει τώρα: «ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΕΛΟΣ». Όλη αυτή η προπαγάνδα είχε στόχο να αποκοιμίσει, να εφησυχάσει, να δημιουργήσει μια φαντασιακή εικόνα του τύπου «διαπραγματευόμαστε σκληρά για να διορθώσουμε τις αδικίες του μνημονίου που ψηφίσαμε». Και τώρα αποκαλύπτεται πως δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της πολιτικής εξαπάτησης ενός λαού που υποφέρει εδώ και χρόνια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να παίζει αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο άψογα…

Ας δούμε τι λένε τώρα:

«Τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης είναι ασφυκτικά μικρά, με τους δανειστές να έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι, με την κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα και με τους πολίτες να το έχουν υπόψη τους όταν την ψήφισαν» («Κυριακάτικη Αυγή», 1 Νοέμβρη). Τουτέστιν: Ας προσέχατε τι ψηφίζατε, τώρα αντέξτε τα αντιλαϊκά μέτρα για να την βγάλει καθαρή το μεγάλο κεφάλαιο. Και συνεχίζουν: «Σε ό,τι αφορά τα περίφημα ισοδύναμα, νομίζω ότι σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι απαιτείται φειδώς. Ο πληθωρισμός περί ισοδυνάμων δεν ωφελεί (…) δεν μπορείς να αναζητήσεις ισοδύναμα σε πενήντα θέματα (…) Δηλώσεις, πολύ περισσότερο αναρμοδίων, γύρω από ιδέες δεν ωφελούν» (Δ. Παπαδημούλης προχτές σε ραδιοφωνικό σταθμό). Τουτέστιν, ξεχάστε τα ισοδύναμα που υποτίθεται πως θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους, γιατί τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να γίνει. Ας μην ξαφνιαστεί κανείς εάν τελικά υλοποιηθούν και αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο και αυτά που έχουν εμφανιστεί ως ισοδύναμα αντιλαϊκά μέτρα!

Το πραγματικό τους πρόσωπο έχει αποκαλυφθεί. Η πολιτική τους οδηγεί το λαό στη φτώχεια και βοηθά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να ξελασπώσουν. Κόβουν συντάξεις, μοιράζουν εκατομμύρια σε μονοπώλια οπλικών συστημάτων. Επιβάλλουν φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά, απαλλάσσουν από φόρους και πρόστιμα τα μονοπώλια. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, «τρέχουν» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να μοιράσουν κρατικό χρήμα στους τραπεζικούς ομίλους που θα το επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα. Σχεδιάζουν να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους φτωχούς ανθρώπους και παραδίδουν κρατική γη για να υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια από κεφαλαιοκράτες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων θα αποτελέσει ξεκάθαρο μήνυμα στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης σήμερα, για να αποκρούσει όλα όσα τού καταστρέφουν τη ζωή.

You must be logged in to post a comment Login