Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟ πρωθυπουργός εγκαινίασε θεραπευτική κοινότητα στις Φυλακές Διαβατών

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε θεραπευτική κοινότητα στις Φυλακές Διαβατών

tsipras-synenteyksh-sto-kokkino

Την αυτόνομη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ – «Προμηθέας» που θα λειτουργεί στις Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «παράθυρο ελπίδας» και ανέφερε ότι «κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να θεωρείται δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα».

Ανακοίνωσε ότι τα επόμενα βήματα θα είναι η έναρξη συνεργασίας των Φυλακών Κορυδαλλού με την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» για την ψυχιατρική περίθαλψη κρατουμένων και η δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας μέσα σε τρεις φυλακές.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τη συμβολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την ολοκλήρωση της μονάδας και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, γιατί επί υπουργίας του, το 2010, αποφασίστηκε η δημιουργία της.

Ωστόσο, η κρατική χρηματοδότηση υπολείπεται κατά πολύ των σημερινών αναγκών, όπως επίσης και οι προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στα Κέντρα Πρόληψης. Είναι χαρακτηριστικό πως το 50% των προβληματικών χρηστών βρίσκεται στην Αττική και ολόκληρη η Περιφέρεια Πειραιά δεν έχει καν Κέντρο Πρόληψης. Επιπλέον τα προγράμματα πρόληψης δεν ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μαθητών της χώρας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ των πρωταγωνιστών στη νομιμοποίηση της κάνναβης μαζί με ΜΚΟ συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ναρκωκουλτούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ