Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η λαϊκή δύναμη»

«Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η λαϊκή δύναμη»

thessalonikh-syllogos-ota

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην Κινητοποίηση – Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015 στις 10 π.μ. στο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς και σε δυναμική-μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοέμβρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.(Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Στόχος, να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε  τη συμμετοχή στην Κινητοποίηση – Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015 στις 10 π.μ. στο δημαρχείο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην Κινητοποίηση και τη Συνέλευση του Συλλόγου, για να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνουν νέα αντεργατικά μέτρα. Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ετοιμάζονται να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Διαλύουν τελείως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους, είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, την υγεία και την πρόνοια. Στο στόχαστρο έβαλαν και τα Β.Α.Ε. Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βάλε, ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40. Θα καταργήσουν από τους ΟΤΑ τα Β.Α.Ε. και μιλάνε για Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης. Άλλαξαν το τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70% σε 45-55% και για κύρια και για επικουρική.

Επίσης ετοιμάζουν νέες μειώσεις σε μισθούς, με το νέο μισθολόγιο (με εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ), και την «αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών. «Αξιολόγηση» που θα οδηγήσει σε ανεργία, συγχώνευση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Παράλληλα, συνεχίζουν τη φοροληστεία των εργαζομένων, έχουν σκοπό να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των εργαζομένων, μέσω των πλειστηριασμών για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να βρουν όλους τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων. Να σημάνει ξεσηκωμός παντού.

Μας λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε, τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δύναμη μας, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!

Να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ