Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟλόπλευρη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού

Ολόπλευρη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού

eedyeth-palaistinh

Κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Θεσσαλονίκης προς το λαό της πόλης να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ, στην καθιστική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσει η Παλαιστινιακή παροικία αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου. Αναλυτικά το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης είναι το παρακάτω:

«Η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού δεν έχει τέλος. Ένας νέος κύκλος κλιμάκωσης της έντασης και της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους ενάντια στην ανυποχώρητο αγώνα των Παλαιστινίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα σε λίγα μόνο ημέρες ο παλαιστινιακός λαός μετράει εκατοντάδες νέα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.

Μεθοδικά και χωρίς κανένα δισταγμό το κράτος-δολοφόνος σκοτώνει και τραυματίζει αδιάκριτα άντρες, νεολαίους που αγωνίζονται, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά, κατεδαφίζει και καταστρέφει σπίτια και άλλες παλαιστινιακές υποδομές. Εφαρμόζει πιστά το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «Νέα Μέση Ανατολή», το σχέδιο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Γι’ αυτό τα εγκλήματά του αυτά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή των ιμπεριαλιστών.

Παρούσα στο έγκλημα αυτό και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποία, ακλουθώντας πιστά την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναβαθμίζει ολόπλευρα τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ. Οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας, που σκορπούν το θάνατο στα παλαιστινιακά εδάφη, εκπαιδεύονται  μαζί με τους πιλότους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, πιστή στο διεθνιστικό της καθήκον, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης, τους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις τους να στηρίξουν ολόπλευρα με την παρουσία τους την εκδήλωση διαμαρτυρίας – καθιστική διαμαρτυρία, που οργανώνει την Τρίτη, 03/11/2015 ώρα 18:00 μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, για πραγματικό, ανεξάρτητο και ακέραιο κράτος. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση διακοπή οποιασδήποτε εμπορικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘIΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

ΤΡΙΤΗ, 03/11/2015 – ΩΡΑ 18:00 ΜΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ