Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Στην Τουρκία, «επίσημη αγαπημένη» της ΕΕ, δύο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν

29-10-2015
Αυτή τη χώρα, την Τουρκία, χρησιμοποιούν ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του Ελληνικού λαού, ως απειλή σε περίπτωση που θα αποφασίσει να αποτινάξει τον ζυγό της εκμετάλλευσης! Την «επίσημη αγαπημένη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκία στην οποία κράτος και εξουσία έχουν ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες!! Τη χώρα που οι «μεγαλοκαρχαρίες» λύνουν τις διαφορές τους χρησιμοποιώντας στρατό, αστυνομία και υπηρεσίες ασφαλείας χωρίς ενδοιασμό! Τη χώρα που διώκει κατά χιλιάδες τους δημοκρατικούς πολίτες! Τη χώρα που βομβαρδίζει γειτονικές χώρες χωρίς κανένα πρόσχημα! Τη χώρα που εισέβαλε και κατέχει τη μισή Κύπρο! Τουρκική «δημοκρατία», υποψήφια και μάλιστα με πιεστικό τρόπο για ένταξη στη «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση! Εκύλησεν ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

tourkia-astynomia-kleisimo-thleorash-efhmerida

Δύο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν σήμερα στην Τουρκία, την επομένη της εφόδου της αστυνομίας σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα του ομίλου «Koza-Ipek» στον οποίο ανήκουν και οι δύο εφημερίδες, μια ενέργεια που πυροδότησε επικρίσεις κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εφημερίδες «Bugün» και«Millet» ανήκουν στον όμιλο μέσων ενημέρωσης «Koza-Ipek», όπως και τα τηλεοπτικά δίκτυα «Bugün» και «Kanaltürk», τα οποία αναγκάστηκαν χθες να σταματήσουν να εκπέμπουν.

«Είχαμε κλείσει την ύλη της εφημερίδας μας στις 15.00 (την Τετάρτη) και στις 17.00 ήταν στο τυπογραφείο», είπε ο αρχισυντάκτης της «Bugün», Ερχάν Μπασιούρτ, χθες βράδυ στην τηλεόραση. «Χρονοτριβούσαν με το πρόσχημα των τεχνικών προβλημάτων έως τις 21.00. Στη συνέχεια μας είπαν ότι δεν μπορούσαμε να την τυπώσουμε, ότι υπήρχε γραπτή απαγόρευση».

Ο Μπασιούρτ απολύθηκε μαζί με δύο δημοσιογράφους από την εφημερίδα «Bugün» σήμερα το πρωί, γράφει η εφημερίδα «Zaman».

Η εφημερίδα «Millet» ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter την πρώτη σελίδα της έκδοσης που επρόκειτο να κυκλοφορήσει σήμερα με τη φωτογραφία της ματωμένης δημοσιογραφικής ταυτότητας ενός από τους δημοσιογράφους της υπό τον τίτλο «Ένα αιματηρό πραξικόπημα».

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών πραγματοποίησαν έφοδο μπροστά στις κάμερες στην έδρα των δύο τηλεοπτικών δικτύων και των δύο εφημερίδων στην Κωνσταντινούπολη, των οποίων η μητρική εταιρεία είχε αποτελέσει τη Δευτέρα αντικείμενο δικαστικής εποπτείας.

Ο όμιλος «Koza-Ipek» θεωρείται ότι πρόσκειται στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έγινε «ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του λαού» για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που είχε στόχο το περιβάλλον του, το χειμώνα του 2013.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά χθες βράδυ στην τηλεόραση, ο Ερντογάν δικαιολόγησε την απόφαση της δικαιοσύνης. «Γιατί η δικαιοσύνη όρισε επιτρόπους (για να διοικούν το “Koza-Ipek”);» αναρωτήθηκε. «Γιατί ο πρώτος στην ιεραρχία (του “Koza-Ipek”, ο Ακίν Ιπέκ, ο οποίος ζει στο εξωτερικό) έχει διαφύγει. Λέει “δεν υπάρχει απολύτως καμία παρατυπία”. Τότε γιατί διαφεύγεις; Μη διαφεύγεις, μείνε στη χώρα σου», πρόσθεσε ο πρόεδρος. «Αν φεύγει, αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή νερού», τόνισε.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί σήμερα το πρωί έξω από την έδρα του ομίλου «Ipek media», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Cihan».

You must be logged in to post a comment Login