Κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο ξεκινούν άμεσα οι μικρομεσαίοι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν πανελλαδικά στα τέλη Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη.

Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα για την αντίκρουση της σφοδρής επίθεσης που εξαπολύουν εναντίον τους η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα αντιαγροτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ και στο τρίτο μνημόνιο.

Ήδη, σε σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων του νομού που διοργάνωσε στον Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αποφασίστηκε η διοργάνωση πανκαρδιτσιώτικου – παναγροτικού συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, στην πόλη της Καρδίτσας, στις 5 Νοέμβρη.

Ανάλογη απόφαση για συλλαλητήριο στον Τύρναβο της Λάρισας αναμένεται να ληφθεί στη σύσκεψη που οργανώνει ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο «Εμμανουηλίδειο». Αποφάσεις για συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις επόμενες μέρες, αλλά και για άλλες αγωνιστικές μορφές πάλης, θα πάρει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Επίσης, κινητοποίηση την Τετάρτη 28 Οκτώβρη στον Πύργο προετοιμάζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στις 10.30 π.μ. στο παλιό νοσοκομείο (οδός Μανωλοπούλου) και πορεία, μετά την παρέλαση, στους δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος δράσης που συμφωνήθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων και αποφασίστηκε σε σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων, την περασμένη Τρίτη, στον Ελαιώνα. Αντίστοιχες συσκέψεις και συζητήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.